Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
Jeopolitik Güç Mücadelesi: Çin’in Doğu Akdeniz’deki Varlığı
2023
Dergi:  
Doğu Asya Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale Çin’in Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığını inceleyerek, Çin dış politikasında yaşanan değişime paralel olarak artan bu etkinin Çin-ABD mücadelesine etkilerini sorgulamaktadır. Çin, dış politikasında her ne kadar farklı bölgeleri önceliklendirmiş olsa da son on yıldır artan şekilde Doğu Akdeniz bölgesinde de varlık göstermektedir. Enerji, ulaşım, teknoloji ve telekomünikasyon alanlarına yaptığı yatırımlardan başlayarak, bölgesel işbirliğine yönelik sektörel forumlar ve askeri tatbikatlar aracılığıyla da Çin bölgede nüfuzunu artırmaya çalışmaktadır. 20 ve 21. yüzyıllarda büyük güçlerin çekişme sahnelerinden birini oluşturan Doğu Akdeniz’de Çin’in izlediği politikalar, ABD’nin bölge ülkeleriyle kurduğu ilişkilere alternatifler sunmaktadır. Ayrıca, Çin-ABD arasında farklı bölgelerde devam eden jeopolitik güç mücadelesine yeni bir boyut daha eklemektedir. Bu makale, Çin’in Doğu Akdeniz bölgesinde izlediği stratejiler ile bölgenin “Kuşak ve Yol Girişimi” açısından önemini Nicholas Spykman’ın Kenar Kuşak (Rimland) teorisi çerçevesinde açıklamayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Jeopolitical Power Rivalry: China’s Presence In The Eastern Mediterranean
2023
Yazar:  
Özet:

This article examines China’s presence in the Easter Mediterranean, and questions the impacts of China’s rising influence –in parallel with changes in its foreign policy– over the Sino-US rivalry. Even though China has prioritized different regions in its foreign policy, it has been increasing its presence in the Eastern Mediterranean. Starting from its investments in different sectors including energy, transportation, technology and telecommunication, China has been trying to increase its influence through sectoral cooperation forums in the region and military exercises. China’s policy towards the Eastern Mediterranean, which has been one of the scenes for the great power rivalry in the 20th and 21st centuries, has provided alternatives for the US’ relationship with the regional countries. Moreover, it has added a new layer to the ongoing Sino-US geopolitical power rivalry in different regions. This article aims to explain the China’s strategies in the region and the importance of the region for the One Belt, One Road initiative by using Nicholas Spykman’s Rimland theory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Doğu Asya Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Doğu Asya Araştırmaları Dergisi