Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 46
 İndirme 13
İş Birlikli Problem Çözme Becerisine Yönelik Başarı Testi Geliştirme Çalışması
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı işbirlikli problem çözme becerisinin değerlendirmeye yönelik geçerli ve güvenilir bir başarı testi geliştirmektir. Günümüz eğitim sistemi öğrencilerin hem sosyal olarak birbirleri ile iletişim kuracakları, birbirlerini destekleyecekleri hem de farklı bakış açılarını görüp, bu bakış açılarının etkilerini değerlendirebilecekleri ortamları öngörmektedir. Bunu sağlayacak yöntemlerden biri işbirlikli problem çözme ortamıdır. Bu amaçla alan yazından ve öğretmenler ve öğrencilerle yapılan ihtiyaç analizi çalışmalarından yola çıkılarak işbirlikli problem çözmeye yönelik kazanımlar belirlenmiş ve bu kazanımlarla uyumlu test soruları hazırlanmıştır. Test sorularının anlaşılabilirliğinin belirlenmesi için bir öğretim elemanı ve bir dil uzmanının görüşleri alınmıştır. Çalışmada hazırlanan belirtke tablosunun işbirlikli problem çözme başarı testinde hangi soruların hangi kazanımlara ve hangi basamaklara uygun olduğunun anlaşılmasına yardımcı olması hedeflenmiştir. Çalışma grubu amaçlı örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Başarı testinin uygulaması 4. sınıfta öğrenim gören 157 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. İşbirlikli problem çözme başarı testinin maddeleri için madde analizi yapılmış ve ayırt edicilik ve güçlük indeksi hesaplanmıştır. Madde analizi ile bir madde testten çıkarılmış ve 21 maddeden oluşan test son halini almıştır. Testin ortalama güçlüğü 0.581 ortalama ayırt ediciliği 0.60 ve olarak belirlenmiştir. Testin KR20 değeri 0,741 ve KR21 değerleri 0,720 olarak tespit edilmiştir. Cronbach Alpha değerinin ise 0.739 olduğu görülmüştür. Sonuç olarak işbirlikli problem çözme becerisine yönelik dört seçenekli çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir başarı testi geliştirilmiştir. Anahtar Kelimeler: İşbirlikli problem çözme, başarı testi, test geliştirme

Anahtar Kelimeler:

Development of work-related problem solving skills toward success test
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to develop a valid and reliable success test to evaluate the cooperative problem-solving skills. Today’s educational system predicts the environments in which students will both socially communicate with each other, support each other and see different perspectives, and evaluate the effects of these perspectives. One of the ways to this is the collaborative problem-solving environment. For this purpose, the achievements of the field text and the needs analysis work with teachers and students have been determined and test questions in line with these achievements have been prepared. The opinions of a teacher and a language expert were taken to determine the understandability of the test questions. The study aimed at helping to understand which questions in the collaborative problem-solving success test are suitable for what achievements and what stages. The work group is determined by the sample method. The application of the success test was carried out with 157 students studying in 4th grade. The material analysis for the materials of the success test of collaborative problem solving has been done and the differentiability and difficulty index has been calculated. The material analysis has been removed from the test and the test consisting of 21 substances has been completed. The test's average difficulty is 0.581 and the average distinctivity is 0.60. The test’s KR20 value is 0.741 and KR21 values are 0.720. The Cronbach Alpha value is 0.739 . As a result, a success test for the ability to cooperate problem-solving has been developed, consisting of four options already selectively asked questions. Keywords: Collaborative problem solving, success test, test development

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.127
Turkish Studies Educational Sciences