Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Batı Akdeniz Bölgesi Crataegus L. Taksonlarının Bazı Morfolojik ve Biyokimyasal Özellikleri
2020
Dergi:  
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaygın olarak ‘alıçlar’ ismiyle bilinen Crataegus L. cinsi, birçok üyesi süs bitkisi ve gıda ürünü olarak kullanılan Rosaceae Juss familyasının bir üyesi olup, yaprak döken dikenli ağaç ve çalılardan oluşmaktadır. Cinse ait taksonlar meyve ağacı ve peyzaj amaçlı kullanıma ek olarak tıbbi amaçla da kullanılmaktadır. Bu çalışmada Antalya- Isparta ve Burdur illerinde doğal yayılış gösteren Crataegus taksonları, doğada bolluk ve gençleşme durumları, lokasyon özellikleri, standart toprak analizleri, bazı morfolojik ve biyokimyasal ölçüm sonuçları çiçek çapı (mm) ve kümedeki sayısı (adet), yaprak eni (mm), boyu (mm) ve rengi (L, a, b, c, H°), meyve eni (mm), boyu (mm), rengi (L, a, b, c, H°), ağırlığı (g), suda çözünen kuru madde (%), pH, toplam asitlik (%), nem (%), kül (%), tohum sayısı (adet) ve tohum ağırlığı (g) değerleri belirlenmiştir. Doğada bolluk bakımından C. monogyna var. monogyna Jacq ve C. orentalis subsp. orientalis Pall. Ex M. Bieb. (Sarı meyveli), gençleşme bakımından ise C. azarolus L. taksonları ön plana çıkmıştır. Ölçüm ve analiz sonuçları taksonlar ve genotipler bazında değişiklikler göstermiş, meyve büyüklüğü C. orentalis subsp. orientalis Pall. Ex M. Bieb. ve C. azarolus var. azarolus L. taksonlarında daha iri bulunmuştur. Crataegus taksonlarının daha etkin değerlendirilmesi ile sürdürülebilir şekilde korunmasının mümkün olabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Morphological and biochemical characteristics of Crataegus L. Taksons in the Western Mediterranean Region
2020
Yazar:  
Özet:

The Crataegus L. species, commonly known as 'corns', is a member of the Rosaceae Juss family, which is many members of its decorative plant and food product, and consists of leafed straw trees and trees. The taxons belonging to the genre are also used for medical purposes in addition to the use for fruit trees and landscape purposes. In this study, Crataegus taxons showing natural spread in the provinces of Antalya-Isparta and Burdur, abundance and youth in nature, location characteristics, standard soil analyses, some morphological and biochemical measurement results; flowering diameter (mm) and the number of columns (ad), leaf wheat (mm), length (mm) and color (L, a, b, c, H°), fruit wheat (mm), length (mm), color (L, a, b, c, H°), weight (g), water-solved dry substance (%), pH, total acidity (%), moisture (%), grain (%), number of seeds (ad) and weight (g) are determined. There is C. monogenous in nature. Monogyna Jacq and C. orentalis. The Orientalis Pall. by M. Bieb. In terms of youth, C. Azarolus L. taxons came in front. Measurement and analysis results showed changes based on taxons and genotypes, fruit size C. orentalis subsp. The Orientalis Pall. by M. Bieb. I have C. Azarolus. It was found bigger in Azarolus L. taxons. It is believed that it is possible to sustainably protect Crataegus taxons with a more efficient assessment.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 340
Atıf : 1.359
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi