Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Siklamende Türler Arası Melezleme Olanaklarının Araştırılması
2020
Dergi:  
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Siklamen Myrsinaceae familyasına ait özellikle Akadeniz havzasın dağılmış 23 tür ile yayılış göstermektedir. Topalamda 23 türün 12’ si Türkiye’de doğal olarak yayılış göstermektedir ve 6 tanesi endemiktir. Türler arası melezleme yeni çeşitler elde etmek için önemli bir tekniktir. Siklamen türleri gibi türlerde melezleme sonrası abortif hybrid embriyo oluşumu gibi melezleme bariyerleri meydana gelmektedir. Melezleme sonrası oluşan abortif embriyoların rejenerasyonu için, yeni türlerin elde edilmesi amacıyla embriyo kurtarma tekniği uygulanmaktadır. Bu çalışmada ticari siklamen türü olan ‘Maxora’, Türkiye’de doğal olarak yayılış gösteren C. persicum ve C. coum türlerinde karşılıklı melezleme yapılmış ve embriyo kurtarma amacıyla tozlamadan 35. gün sonra ovül kültürü yapılmıştır. Çiçek tomurcuğu içerisinden ovüller izole edilmiş ve ½ MS + 2.0 mg/l 2,4-D + 0.8 mg/l 2iP ve ½ MS + 0.4 mg/l BA + 0.4 mg/l GA3 içeren besi yerinde kültüre alınmıştır. Eksplantlardan ½ MS 2.0 mg/l 2,4-D + 0.8 mg/l 2iP besi yerinde %30 oranında kallus oluşumu sağlanmıştır. Elde edilen kalluslardan embriyoya dönüşüm oranı % 19, bitkicik oluşumu ise %12 olarak belirlenmiştir İn vitro rejenerasyon çalışmaları sonucunda elde edilen bitkilerde aklimatizasyon oranı % 29.41 olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 134
Atıf : 114
2023 Impact/Etki : 0.172
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi