Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Kiral Amit Bileşiğinin Jelleşme Özelliklerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada L-izolösin temelli C2-simetrik kiral tetraamit bileşiği organojelatör olarak seçilmiş olup çeşitli çözücülerle jel verip vermediği araştırılmıştır. Oluşan jellerin minimum jelleşme konsantrasyonu ve jelin erime sıcaklığı olan Tg değeri tespit edilmiştir. Ayrıca jelleşme entalpisi değeri olan ΔHg, Van’t Hoff denkleminden bulunmuştur. Bunun yanı sıra jelin ağ yapısı SEM cihazıyla çekilen görüntülerle tespit edilmiştir. Çalışmada jelleştirme çözücüsü olarak ilaç ve kozmetik alanında kullanılan ve biyouyumlu olan yağ asit esterleri (etil laurat, izopropil laurat, etil miristat, izopropil miristat, etil palmitat, izopropil palmitat) ve de yaygın olarak kullanılan anisol, ksilen, likit parafin, toluen, dietilen glikol, 1-dekanol, n-dodekan ve kloroform seçilmiştir. Buna göre organojelatör, seçilen çözücülerle yağ asidi esterlerinden izopropil miristat hariç tümüyle çok düşük konsantrasyon değerlerinde jel oluşturmuştur. Yaygın organik çözücülerden ise ksilen, dietilen glikol, 1-dekanol ve kloroform hariç diğer çözücülerle jel vermiştir. Ayrıca yağ asidi esterleri ile hazırlanan jellerin Tg değerlerinin, yaygın çözücüler içinde hazırlanan jellerin Tg değerlerine göre daha fazla olduğu belirlenmiştir. Bu sonuca göre en yüksek Tg değerlerine sahip organojel, çözücüsü LEE olan jeldir. Bunun yanı sıra jelleşme entalpisi olan ΔHg sonuçlarına baktığımızda ise en yüksek değerin yine LEE ile hazırlanan jelle elde edildiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Gelation Properties Of Chiral Amide
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, L-isoleucine based C2-symmetric chiral tetraamide compound was chosen as an organogelator and it was investigated whether it gave gel with various solvents. The minimum gelation concentration of the formed gels and the Tg value, which is the melting temperature of the gel, were determined. In addition, the gelation enthalpy value, ΔHg, was found from the Van't Hoff equation. In addition, the network structure of the gel was determined by the images taken with the SEM device. In the study, biocompatible fatty acid esters (ethyl laurate, isopropyl laurate, ethyl myristate, isopropyl myristate, ethyl palmitate, isopropyl palmitate) and commonly used anisole, xylene, liquid paraffin, toluene, diethylene glycol, which are used in the field of medicine and cosmetics as gelling solvents. , 1-decanol, n-dodecane and chloroform were selected. Accordingly, the organogelator formed a gel at very low concentrations with the selected solvents, except for isopropyl myristate from fatty acid esters. Among common organic solvents, it gave gel with other solvents except xylene, diethylene glycol, 1-decanol and chloroform. In addition, it was determined that the Tg values of the gels prepared with fatty acid esters were higher than the Tg values of the gels prepared in common solvents. According to this result, the organogel with the highest Tg values is the one whose solvent is LEE. In addition, when we look at the results of ΔHg, which is the enthalpy of gelation, it is seen that the highest value is obtained with the gel prepared with LEE.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.915
2023 Impact/Etki : 0.228
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi