Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Türk Şişelenmiş İçme Sularındaki Elementlerin ICP-OES Kullanılarak Belirlenmesi: Yöntem Validasyonu
2023
Dergi:  
Uluslararası Çevresel Eğilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ağır metal kirliliği tüm dünyada içme suyunda önemli bir sorun olmuştur. Nüfus artışı ve yetersiz belediye hizmetleri nedeniyle su kirliliğinin artması, insanların şişelenmiş su tüketimini daha fazla tercih etmesine neden olmuştur. Bu nedenle, şişelenmiş içme suyunun mineral bileşiminin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmada, süpermarketlerde satılan şişelenmiş içme suyu örneklerinde Antimon (Sb), Arsenik (As), Berilyum (Be), Kadmiyum (Cd), Krom (Cr), Kobalt (Co), Bakır (Cu), Demir (Fe), Kurşun (Pb), Lityum (Li), Mangan (Mn), Nikel (Ni), Stronsiyum (Sr) ve Vanadyum (V) indüktif eşleşmiş plazma optik emisyon spektrometresi (ICP-OES) ile analiz edilmiştir. Algılama sınırı (LOD), tayin sınırı (LOQ), tekrarlanabilirlik ve geri kazanım (%) değerleri belirlenmiştir. Metot validasyon verileri, metodun şişelenmiş içme suyu örneklerinde element analizi için uygulanabilir olduğunu göstermiştir. Örneklerde As, Cr, Cu, Fe, Ni, Pb ve Zn tespit edilmemiştir (

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Elements In Turkish Bottled Drinking Waters Using Icp-oes: Method Validation
2023
Yazar:  
Özet:

Heavy metal pollution has been a major problem in drinking water all over the world. Increase in water pollution due to population growth, also inadequate municipality services, people have preferred consuming bottled water more. Hence, it is crucial to determine mineral composition of the bottled drinking water. In this study, Antimony (Sb), Arsenic (As), Beryllium (Be), Cadmium (Cd), Chromium (Cr), Cobalt (Co), Copper (Cu), Iron (Fe), Lead (Pb), Lithium (Li), Manganese (Mn), Nickel (Ni), Strontium (Sr) and Vanadium (V) were analyzed by inductively coupled plasma optic emission spectrometry (ICP-OES) in bottled drinking water samples sold in supermarkets. Linearity, limit of detection (LOD), limit of quantification (LOQ), reproducibility and recovery (%) values were determined. Method validation data results showed that the method is applicable for elemental analysis in bottled drinking water samples. As, Cr, Cu, Fe, Ni, Pb and Zn were not detected in the samples (

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Çevresel Eğilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Çevresel Eğilimler Dergisi