Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 25
THE RELATIONSHIP BETWEEN UNDERGRADUATE STUDENTS’ USE OF LANGUAGE LEARNING STRATEGIES AND THEIR ATTITUDE TOWARDS ENGLISH
2019
Dergi:  
Bingöl Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to investigate the relationship between attitude towards English language and language learning strategy use. The sample group of the present quantitative study is 100 preparatory class students from Bingöl University. The scales used in the present study are Attitude towards English as a foreign Language Scale consisting of 30 items (Aydoslu, 2005), and Language Learning Strategy Scale (Oxford, 1990) with 52 items. The data collected were analyzed by SPSS program. The main finding is that students with more positive attitudes towards English language use language learning strategies more frequently compared to those who have less positive attitude. Another result of the present study is that participants with more positive attitudes used memory, cognitive, metacognitive and social strategies respectively while no significant difference was found between participants’ attitude and use of compensation and affective strategies. Bu çalışmanın amacı, İngilizce diline karşı tutum ile dil öğrenme stratejisi kullanımı arasındaki ilişkiyi incelemektir. Mevcut niteliksel araştırmanın örneklem grubu Bingöl Üniversitesi'nden 100 hazırlık sınıfı öğrencisinden oluşmaktadır. Bu öğrenciler rastgele seçilmiştir. Bu çalışmada kullanılan ölçekler 30 maddeden oluşan İngilizce ’ye Yönelik Tutum Ölçeği (Aydoslu,2005) ve 52 maddeden oluşan Dil Öğrenme Stratejisi Ölçeğidir (Oxford, 1990).Toplanan veriler SPSS programı ile analiz edilmiştir. Bu çalışmanın temel bulgusu, İngilizce diline karşı daha yüksek tutumları olan öğrencilerin, daha düşük tutum düzeyine sahip olanlara kıyasla dil öğrenme stratejilerini daha sık kullanmasıdır. Bu çalışmanın bir başka sonucu ise, daha olumlu tutumları olan katılımcıların sırasıyla hafıza, bilişsel, üst bilişsel ve sosyal stratejileri kullandıkları, tutum düzeyleri ile telafi ve duygusal stratejilerin kullanımı arasında da anlamlı bir fark bulunmadığıdır

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Bingöl Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 143
Atıf : 148
2023 Impact/Etki : 0.222
Bingöl Araştırmaları Dergisi