Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
TÜRKİYE’DE ÇOK PARTİLİ YAŞAMA GEÇİŞTE KAMUSAL ALANIN DÖNÜŞÜMÜ
2024
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamusal alan kavramı, vatandaşların siyasalla ilişkisine aracılık eden ya da bizzat onları siyasallaştıran bir alan olması açısından demokrasi için büyük bir öneme sahiptir. Kamusal alan, siyasal tartışmaların devletin ve iktidarın kontrolünden bağımsız bir şekilde yapıldığı, aynı zamanda eşit ve özgür katılımlı bir ortam olduğu müddetçe güçlü bir meşruiyet kaynağı sunar. Türk siyasal hayatında demokrasiye geçişin önemli bir boyutunu da kamusal alandaki dönüşüm oluşturmaktadır. Tek parti döneminde “aşkın” olarak kurumsallaşan devlet yapısı ve çok zayıf bir sivil toplumun varlığı kamusal alanın sınırlarının oldukça daralmasına neden olmuştur. Bu dönemde kamusal alan, yalnızca devlet elitine özgü bir sosyalleşme aracı olarak ortaya çıkmaktaydı. Çok partili yaşama geçişin ilk yıllarında ise halkın kamusal alanda aktif olduğu ve siyasal tartışmalara yoğun ilgi gösterdiği bir ortamdan bahsedilebilir. Bu değişimin unsurlarının ve nedenlerinin incelenmesi Türk siyasal yaşamı ve demokrasi tarihimiz açısından oldukça önemlidir. Bu çalışmada, Türkiye’nin demokrasi tecrübesinin önemli bir dönüm noktası olan çok partili yaşama geçişin ilk yıllarında, kamusal alanın nasıl bir dönüşüm geçirdiği incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.208
2023 Impact/Etki : 0.344
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi