User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 1
 Downloands 1
SÜLEYMANİYE YAZMA ESER KÜTÜPHANESİNDE PERTEV PAŞA KOLEKSİYONU’NA AİT 00002 ENVANTER NUMARALI KUR’AN-I KERİMİN CİLT ÖZELLİKLERİ
2020
Journal:  
Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Tarih boyunca atalarımız sanatın her alanında olduğu gibi kitap sanatları alanında da var olmuş ve bunun neticesinde ince ruhlu, duygusal ve görkemli sanatçılar yetiştirmişlerdir. Türk kitap sanatlarının gelişmesinde önemli rol oynayan bu sanatkârlar, Allah’ın varlığını ve sevgisini eserlerinde, özellikle de Kur’an-ı Kerimlerdeki yazı ve süslemelerde uygulayarak hissettirmek istemişlerdir. El yazması eserlerin önemli kısmını oluşturan Kur’an-ı Kerim süslemelerininerken örneklerine VIII. ve IX. yüzyıllarda rastlamak mümkündür. Kur’an-ı Kerim bezemeciliği, bu dönemden itibaren gelişerek devam etmiş ve XVI. yüzyılda zirveye ulaşmıştır. Çalışmamıza konu olan eser ise XVI. yüzyıla ait olup Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi’nde bulunmaktadır. Onlarca eser arasından seçilen 00002 envanter numaralı Pertev Paşa koleksiyonuna ait el yazması Kur’an-ı Kerim kitap sanatları içerisinde önemli bir yere sahip olan cilt sanatı açısından değerlendirilmiştir. Klasik üslupta tezyinatı yapılmış olan ve klasik dönem özelliklerini bünyesinde bulunduran eserin cildi yazı, desen, renk, motif ve üslup özellikleri bakımından ele alınarak incelenmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dergisi

Journal Type :   other

Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dergisi