Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 26
Bulanık Hibrit Çok Kriterli Karar Verme Metodolojisi Kullanılarak Personel Seçimi Yapılması
2020
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Personel seçim problemi işletmeler için oldukça önemli ve içerisinde birden fazla değerlendirme kriterini barındıran ve belirsizliğin olduğu çok kriterli karar verme problemidir. Çalışmada, Bulanık TOPSİS, Bulanık Gri ilişkisel analiz, Bulanık Waspas, Bulanık Aras yöntemleri kullanılarak çözüm amaçlı bir yaklaşım önerilmiştir. Personel seçiminde kullanılacak kriterlerin ağırlıkları bulanık SWARA yöntemiyle belirlenirken grup hiyerarşisi de değerlendirilmiştir. Önerilen yaklaşımın uygulanabilirliğini ve sonuçlarını göstermek için, üretim sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin depo sorumlusu seçme sürecine önerilen yaklaşım uygulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Personnel Selection By Using Fuzzy Hybrid Multi Criteria Decision Making Methodology
2020
Yazar:  
Özet:

Personnel selection problem is a multi criteria decision-making problem which is very important for businesses and includes multiple evaluation criteria and uncertainty. In this study, fuzzy TOPSIS, Fuzzy Gray relational analysis (GRA), Fuzzy WASPAS and Fuzzy Aras methods are proposed. The criterion weights of the personnel selection problem are determined by using fuzzy SWARA method and group hierarchy is also evaluated. In order to demonstrate the applicability and results of the proposed methodology, the proposed methodology has been applied to the process of selecting a warehouse supervisor for a business is in the production sector.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.189
Atıf : 4.826
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi