Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Escherichia coli ve Staphylococcus aureus’ un Evsel Atık Kızartma Yağ Ortamında Biyofilm Oluşumu, Bakteri Hücre Sayımı ve Hücre Yoğunluğu
2020
Dergi:  
Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Evsel sıvı atıklardan biri olan kızartma yağları yaşadığımız çevrede bilinçsiz bir şekilde kullanılmasından dolayı büyük bir çevresel probleme neden olmaktadır. Bununla birlikte bu atıkların alternatif kullanım alanları da bulunmaktadır. Özellikle biyoteknoloji, mikrobiyoloji, biyokimya, ve daha pek çok alanda tercih edilmektedir. Biyofilm; koloni oluşturan bakterilerin topluluğu anlamına gelmektedir. Bu çalışmada farklı bakteri türleri (E. coli, S. aureus) kullanılarak atık kızartma yağ ortamında, farklı havalandırma koşullarında (0, 100, 200 rpm) ve 37 oC’ de biyofilm oluşumu, bakteri hücre sayımı [log10 (cfu/ml-1)] ve hücre yoğunluğu (OD600) incelenmiştir. Evsel atık yağ ortamındayüksek biyofilm oluşumu 100 rpm’ de E. coli; 0,737 bulunmuştur. Bakteri hücre sayımındayüksek hücre farkı 100 rpm’ de E. coli; 2,23×108 bulunmuştur. Bununla birlikte atık yağ ortamındayüksek hücre yoğunluk farkı 200 rpm’ de S. aureus; 0,183 bulunmuştur. Bu çalışmanın sonuçlarına göre evsel atık kızartma yağının bazı bakteriler için uygun bir besi ortamı olabileceği, biyofilm oluşumunu ve hücre yoğunluğunu da etkileyebileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   other

Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi