Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
Rusya’nın 2014 İlhakı Sonrası Kırım’da Kırım Tatar Halkının Durumu
2021
Dergi:  
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kırım Tatarları, Moskova’nın 2014 tarihinde Kırım’ı işgal etmesi ardından daha öncekiler gibi bu yeni Rus işgalinin de kendileri için varoluşsal bir tehdit oluşturacağını görerek siyasi tutumlarını Rus karşıtı ve Ukrayna yanlısı olarak açık bir şekilde gösterdiler. Gerçek şu ki bazı yorumcular Rus işgalci yönetimi tarafından Kırım Tatarlarına karşı yeni bir etnik temizliğin uygulanabileceğini bile düşünmeye başladı. Her ne olursa olsun, Kırım Tatar millî hareketi aniden yeni işgalci makamların ana hedeflerinden birisi haline gelip bir takım baskıcı politikalar ile karşı karşıya kaldı. Bunların arasında, keyfi tutuklamalar, rejim muhaliflerinin sistematik bir şekilde taciz ve tehdit edilmesi, Kırım ilhakına karşı çıkan Kırım Tatar aktivistlerin evlerinde aramalar, Rus pasaportlarının/vatandaşlığının zorunlu dağıtımı ve dolayısıyla işgalci Rus ordusuna zorunlu asker alımı, Kırım Tatar kültürel mirasının bilerek imha edilmesi, Kırım Tatar diline karşı uygulanan ayrımcı politikalar, Kırım Tatar karşıtı propaganda ve Rusya Federasyonu’nun iç bölgelerinden etnik Rusların Kırım’a yerleşimlerini teşvik ederek işgal altındaki Kırım’ın etnik yapısını değiştirmeye yönelik yasadışı politikalar yer almaktadır. Kırım ile ilgili mevcut gelişmeler dikkate alındığında, bu çalışmada Rus idaresinin bu tür baskıcı politikalarının nedenlerini analiz etmeye ve Kırım Tatar halkı ve Kırım toplumu üzerindeki etkilerini değerlendirmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The situation of the Crimean Tatar people in Crimea after Russia's 2014 involvement
2021
Yazar:  
Özet:

The Crimean Tatars have clearly demonstrated their political attitudes as anti-Russian and pro-Ukrainian, seeing that this new Russian occupation, like the previous ones, would constitute an existential threat to themselves after Moscow occupied Crimea in 2014. The truth is that some commentators even began to think that a new ethnic cleansing could be applied against the Crimean Tatar by the Russian occupational government. Anyway, the Crimean Tatar national movement suddenly became one of the main targets of the new occupational authorities and faced a series of repressive policies. These include pleasant arrests, the systematic harassment and threat of the regime opponents, the searches in the homes of the Crimean Tatar activists who are opposed to Crimea, the compulsory distribution of Russian passports/citizenship and therefore the compulsory military acquisition to the occupying Russian army, the conscious destruction of the Crimean Tatar cultural heritage, the discriminatory policies against the Crimean Tatar language, the anti-Tatar propaganda of Crimean and the illegal policies aimed at changing the ethnic structure of the occupied Crimean by encouraging ethnic Russians to settle in Crimea from the Russian Federation’s interior areas. Given the current developments in the Crimea, this study will try to analyze the causes of such oppressive policies by the Russian administration and to evaluate its impact on the Crimean Tatar people and the Crimean society.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 460
Atıf : 1.174
2023 Impact/Etki : 0.204
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi