Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 29
 İndirme 8
ÖĞRENCİLERİN PROFİLLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA: SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, öğrencilerin sosyo-demografik özelliklerini, hangi sosyo-kültürel çevreden geldiklerini, internet kullanım alışkanlıklarını, derslere devam durumlarını, üniversiteye aidiyet düzeylerini, zararlı madde alışkanlıklarını, üniversiteden ne beklediklerini, üniversite çalışanları(akademik/idari) ile olan iletişim düzeylerini, üniversite hayatında yaşadıkları zorlukları  ve siyasete olan ilgilerini ortaya koymaktır. Araştırma, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapılmıştır. Araştırmanın evren sayısı bilindiği için örneklem hesabı yapılmış ve 1200 lisans eğitimi gören öğrenci uygun örnekleme yöntemi ile araştırmaya alınmıştır. Araştırmanın uygulama kısmı, 2017 yılında İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan profil araştırmasında kullanılan formun benzeri şeklinde oluşturulan bir anket formu ile yapılmıştır. Araştırmada elde edilen veriler SPSS 22.0 programında analiz edilerek; frekans ve çapraz tablolar yardımı ile tanımlayıcı istatistik analizleri ile elde dilen sonuçlar yorumlanmıştır. Araştırmanın sonucunda elde edilen veriler göre, öğrencilerin %63,6’sı kadın, %36,4’ü erkektir. Araştırmaya katılan öğrencilerin ağırlıklı olarak üçüncü ve dördüncü sınıf (%56,8) öğrencilerinden oluşmaktadır. Öğrencilerin %45,4’ü üniversitenin kütüphane imkânlarının yeterli olduğunu, %60,5 üniversitenin burs imkânlarının yetersiz olduğunu ve %59’u ise yabancı edil eğitiminin yetersiz olduğunu ifade etmiştir. Öğrencilerin siyasete olan ilgileri ortalamanın (%46,6) altında çıkmıştır. Öğrencilerin okudukları üniversiteye olan aidiyet düzeyleri oldukça düşük olup, kendileri yüksek düzeyde üniversiteye ait hissedenlerin oranı yalnızca %17,6’dır.  Çalışmayla, öğrencilerin düşük gelir düzeyine sahip ailelerden geldiği, çoğunluğun il ve ilçe merkezinde yaşadığı, üniversite hayatında belirgin bir problem yaşamadıkları, zararlı madde kullanım alışkanlıklarının yüksek seviyelerde olmadığı, derslerine düzenli bir biçimde devam ettikleri ve aidiyet düzeylerinin çok düşük olduğu sonucuna varılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

ÖĞRENCİLERİN PROFİLLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA: SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the socio-demographic characteristics of students, what socio-cultural environment they come from, the internet usage habits, the continuation of classes, the levels of university membership, the harmful material habits, what they expect from the university, the levels of communication with university employees (academic/administrative), the challenges they experience in the university life and their interest in politics. The study was conducted at the University of Sivas Republic. Because the number of universes of the study was known, the sample was calculated and 1,200 students who saw a bachelor's education were taken to the study with the appropriate sample method. The application part of the study was made with a survey form created in a form similar to the form used in the profile research by the University of Istanbul in 2017. The data obtained in the study was analyzed in the SPSS 22.0 program; the results obtained with the help of frequency and cross-tables were interpreted by identifying statistical analyses. According to the results of the study, 63.6% of students are women and 36.4% are men. Students who participate in the study consist mainly of third and fourth-class students (56.8%) 45.4 percent of students said that the university’s library opportunities were sufficient, 60.5 percent said that the university’s scholarships were insufficient, and 59 percent said that foreign education was insufficient. Students’ interest in politics fell below the average (46.6 percent). The level of membership of students to the university they study is quite low, and the percentage of people who feel they belong to the university at a high level is only 17.6%.  The study concluded that students came from low-income families, that the majority lived in the district and district center, that they did not experience a clear problem in the university life, that they did not have a high level of harmful substance use habits, that they regularly follow their classes, and that their affiliation levels were very low.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 597
Atıf : 3.463
2023 Impact/Etki : 0.241
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi