Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Küçük Boyutlu Saçak Açıklıklı ve Toprak Düzleminde Boşluk Açılmış Geniş Bant Mikroşerit Anten Tasarımı
2019
Dergi:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mikroşerit antenler, kompakt yapıları ve baskı devre teknolojisi ile entegre ve kolay üretimi gibi avantajlarından dolayı son yıllarda haberleşme, savunma ve biyomedikal alanında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu nedenle, bu uygulamalara yönelik küçük ve geniş bant anten tasarımı önem kazanmıştır. Bu çalışmada, 6.19 – 13.71 GHz rezonans frekans aralığında çalışan 14,8 x 16,8 mm2 boyutlarında bir mikroşerit anten Hyperlynx 3D EM benzetim yazılımı ile tasarlanmıştır. Antenin ışıyan elemanı saçaklı bir monopolden ve boşluklu bir toprak düzlemden oluşmaktadır. Antenin tasarımının önemli basamakları, rezonans bant genişliği bakımından incelenmiştir. Ayrıca önerilen antenin performansı, empedans bant genişliği, ışıma örüntüsü ve kazanç grafikleri üzerinden analiz edilmiştir. Bu sonuçlar, önerilen anten tasarımının küçük boyutlu ultra geniş bant uygulamalar için uygun olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisi