Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 1
ZAMANIMIZIN VE BAŞARIMIZIN YÖNETİCİSİ İNTERNET Mİ? HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, hemşirelik öğrencilerinin, zaman yönetimleri ve akademik başarıları üzerinde internet kullanımının etkisini ortaya koymak amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı, ilişki arayıcı tipteki araştırmanın evrenini 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde öğrenim gören 170, örneklemini 115 öğrenci oluşturmuştur. Veriler tanılama formu, İnternet Bağımlılığı Ölçeği (İBÖ) ve Zaman Yönetimi Envanteri (ZYE) ile elde edilmiştir. Bulgular: Araştırmaya katılan öğrencilerin yaş ortalaması 19.39±1.39, çoğunluğu kadın, akademik ortalamaları 2.96±0.70’dir. Öğrencilerin İBÖ’den aldığı toplam puan ortalaması 32.56±17.30 (min=6, max=100) olarak tespit edilmiştir. Öğrencilerin ZYE’den aldıkları toplam puan ortalaması ise 85.22±12.96 (min=54, max=112)’dır. Öğrencilerin İBÖ toplam puanları ile ZYE arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki saptanmamıştır (p>0.05). Bununla birlikte İBÖ ile ZYE alt boyutları arasındaki ilişki incelendiğinde; İBÖ toplam puanı ile Zaman Harcatıcılar alt boyutu arasında negatif yönde, Zaman Planlaması alt boyutu arasında ise pozitif yönde istatistiksel olarak anlamlı ilişki bulunmuştur. Öğrencilerin akademik ortalamaları ile Zaman Tutumları alt boyutu arasında istatistiksel olarak pozitif yönde anlamlı ilişki bulunmuştur. Sonuç: Sonuç olarak hemşirelik öğrencilerinin çoğunun internet bağımlısı olmadığı bulunmuştur. Ayrıca öğrencilerin internet kullanımı arttıkça zamanı daha etkin planlayarak, zaman harcatıcıları azalttığı belirlenmiştir.  Bununla birlikte öğrencilerin zaman tutumlarının akademik başarıyı artırdığı bulunan sonuçlar arasındadır. Elde edilen bulgulara göre bağımlılık düzeyinde olmayan internet kullanımı, hemşirelik öğrencilerinin zaman yönetimi ve akademik başarısını pozitif yönde etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 114
Atıf : 323
2023 Impact/Etki : 0.108
Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi