Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Amin Fonksiyonlu Karbon Nanotüp, Kalay Oksit Nanopartikül ve Diamin Oksidaz Temelli Triptamin Biyosensörü
2020
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada amino fonksiyonlu çok duvarlı karbon nanotüp (NH2-MWCNT) ve kalay oksit nanopartikül (SnO2) ile modifiye edilmiş perde baskılı karbon elektrotlara (SPCE) dayanan amperometrik triptamin biyosensörü geliştirildi. Diamin oksidaz (DAO) enzimi NH2-MWCNT-SnO2/SPCE yüzeyine N-etil-N′-(3-dimetilaminopropil) karbodiimit (EDC) ve N-hidroksi süksinimit (NHS) kullanılarak kovalent bağlama yöntemi ile immobilize edildi. Hazırlanan elektrot yüzeyi, enzimlerin yüzeyden uzaklaşmasını engellemek ve girişim etkilerini azaltmak amacıyla son olarak Nafyon ile kaplandı. Biyosensörün yüzey morfolojisi, elektrokimyasal özellikleri ve analitik performansı taramalı elektron mikroskobu (SEM), dönüşümlü voltammetri (CV), elektrokimyasal empedans spektroskopi (EIS) ve kronoamperometri yöntemleri kullanılarak incelendi. Geliştirilen biyosensör ile triptamin için elde edilen doğrusal çalışma aralığı, gözlenebilme sınırı ve duyarlık sırası ile 2,0×10-6 ‒ 2,5×10-3 M, 6,0×10-7 M ve 6,52 µA mM-1 olarak bulundu. Hazırlanan biyosensörün tekrar kullanılabilirlik ve tekrar üretilebilirliğinin oldukça iyi olduğu belirlendi.

Anahtar Kelimeler:

Amino-Function Carbon Nanotope, Kalay Oxyde Nanoparticles and Diamin Oxyde Based Triptamine Biosensor
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, an amperometric triptamine biosensor was developed based on amino-functional multi-wall carbon nanotubes (NH2-MWCNT) and wire oxide nanoparticles (SnO2) modified wire-printed carbon electrots (SPCE). The diamin oxidase (DAO) enzyme was immobilized to the surface of NH2-MWCNT-SnO2/SPCE using the N-ethyl-N'-(3-dimetylaminopropyl) carbodiamide (EDC) and the N-hydroxy sushinite (NHS) by the kovalent bonding method. The prepared electrode surface was finally covered by Nafion in order to prevent the enzymes from moving away from the surface and to reduce the initiative effects. Biosensor's surface morphology, electrochemical properties and analytical performance were studied using scanned electron microscope (SEM), conversion voltometry (CV), electrochemical empedance spectroscopy (EIS) and chronoamperometry methods. The linear work range achieved for triptamine with the developed biosensor was found at 2,0×10-6 ‒ 2,5×10-3 M, 6,0×10-7 M and 6,52 μA mM-1 with the observability limit and sensitivity order. The prepared biosensor has been determined to be quite good in re-use and re-productivity.

Anahtar Kelimeler:

Tryptamine Biosensor Based On Amino-functionalized Multiwalled Carbon Nanotubes, Tin Oxide Nanoparticles and Diamine Oxidase
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, amperometric tryptamine biosensor based on amino functionalized multiwalled carbon nanotubes (NH2-MWCNT) and tin oxide nanoparticles (SnO2) modified screen-printed carbon electrode (SPCE) was developed. Diamine oxidase (DAO) enzyme was covalently immobilized onto NH2-MWCNT-SnO2/SPCE surface via (1-Ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl)-carbodiimide) (EDC) ve N-hydroxysuccinimide (NHS) chemistry. The resulting electrode surface was finally covered with Nafion in order to prevent enzyme leakage from the surface and minimize the effect of interferences. The surface morphology, electrochemical bahaviour and analytical performance of the biosensor was investigated by scanning electron microscopy (SEM), cyclic voltammetry (CV), electrochemical impedance spectroscopy (EIS) and chronoamperometry methods. Linear working range, limit of detection and sensitivity of the developed biosensor was found to be 2.0×10-6 ‒ 2.5×10-3 M, 6.0×10-7 M ve 6.52 µA mM-1, respectively. Biosensor also showed high repeatability and reproducibility.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.128
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi