Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Periimplantal Kemik Defektlerinin Titanyum Tüplerde Hazırlanan Trombositten Zengin Fibrin ile Kemik Rejenerasyonunun Histomorfometrik Değerlendirmesi: Tavşan Tibiasinda Deneysel Çalışma
2018
Dergi:  
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı titanyum tüplerde hazırlanan trombositten zengin fibrinin (T-PRF) deneysel olarak hazırlanmış periimplantal kemik defektlerindeki rejenerasyonu incelemektir. Gereç ve Yöntem: Çalışmada 12 adet erkek wistar rat kullanılmış olup her bir tavşanın sağ ve sol tibiasına trephan frez ile 7 mm genişliğinde 4 mm derinliğinde defektler oluşturulmuştur. Daha sonra 3,3X8 mm lik implantlar tibialara yerleştirilmiş olup periimplantal defektler sırasıyla Otojen greft, T-PRF, Bifazik Kalsiyum Fosfat greft (BCP) ile restore edilmiştir. Kontrol grubu boş bırakılıp spontan iyileşmeye bırakılmıştır. 4 hafta sonra tüm tavşanlar  ötenazi ile öldürülerek implant ile beraber etrafındaki kemik alındı. Kemik-implant kontağı toludin mavisi ile boyanan kesitlerin histomorfometrik incelenmesi ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Otojen grupta (5267,50±228,95) kemik implant kontağı değeriyüksek çıkmıştır. Ancak otojen grup ile T-PRF grubu (3932,50±275,50) arasında istatistiksel olarak bir fark gözlenmemiştir. BCP grubu ile kontrol grubundadüşük BIC değerleri gözlenmiştir. Sonuçlar: Peri-implantal defektlerin rejenerasyonunda T-PRF grubunda neredeyse otojen grup kadar BIC değerleri bulunmuştur. Bu yüzden T-PRF gelecekte yönlendirilmiş kemik rejenerasyonunda otojen matriks  fonksiyonu görevi görebilir.

Anahtar Kelimeler:

Histomorphometric assessment of bone regeneration with fibrin rich in thrombocytes prepared in titanium tubes of perimplantal bone defects: Experimental study on Rabbit Tibias
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to study the regeneration of thrombocyte-rich fibrin (T-PRF) prepared in titanium tubes in experimentally prepared periimplantal bone defects. Tools and Methods: In the study, 12 male wistar rates were used and defects were created at a depth of 4 mm with a trephan frez of 7 mm wide on the right and left side of each rabbit. Later, 3.3x8 mm implants were placed in the tubes and periimplantal defects were restored with the Otogen greft, T-PRF, Bifasic Calcium Phosphate greft (BCP) respectively. The control group was left empty and left to spontaneous healing. After 4 weeks, all the rabbits were killed with an implant and taken the bones around them. The bone-implant connection was evaluated by the histomorfometric examination of the cuts painted with toludine blue. The outcomes: the otage group (5267,50±228,95) has increased bone implant connectivity value. However, there is no statistical difference between the autogene group and the T-PRF group (3932,50±275,50). Low BIC values have been observed in the BCP group and control group. Results: Peri-implant defects in regeneration were found in the T-PRF group with BIC values almost as much as the autogene group. Thus, T-PRF can see the role of the autogene matrix function in the future directed bone regeneration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.081
Atıf : 2.215
2023 Impact/Etki : 0.045
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi