Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 29
 Görüntüleme 106
 İndirme 21
İstasyon Tekniği İle Ders İşlemeye Yönelik Öğrenci Görüşleri
2009
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitim ortamında öğrenci kazanımlarının nitelikli olabilmesi için kullanılan tekniklerden biri de istasyon tekniğidir. İstasyon tekniğinin üst düzey davranışların kazandırılmasında etkili olduğu söylenmektedir. Bu teknikle, duyuşsal alanla ilgili, birlikte çalışma, başkasının başladığını tamamlama, bilgi, beceri ve duyguyu paylaşma da kazandırılabilir. Yapılan çalışma ile istasyon tekniğinin ilköğretim 5. sınıf öğrencilerine duyuşsal alanda neler kazandırdığı ve öğrencilerde ne gibi duyuşsal, bilişsel ve devinişsel davranış değişiklikleri oluşturduğu saptanmaya çalışılmıştır. İstasyon tekniğiyle ders işlemede amaca ulaşabilmek için, aşağıdaki sorulara yanıt aranmıştır: 1. Öğrencilerin istasyon tekniği ile ders işlemeye yönelik duyguları nelerdir? 2. Öğrencilerin istasyon tekniği ile ders işlemenin diğer yöntem ve tekniklerle ders işlemeye göre farklılıkları konusundaki görüşleri nelerdir? 3. Öğrencilere göre, istasyon tekniği ile ders işleme hangi duygu, düşünce ve becerileri geliştirmektedir? Bu araştırmada, nitel araştırma yönteminin yarı yapılandırılmış odak grup görüşmesi kullanılmıştır. MEB’e bağlı Ankara’da bir ilköğretim okulu 5. sınıflarından iki şube random yoluyla belirlenmiştir. İstasyon tekniği ile ders işlemenin öğrencilerin hoşuna gittiği, diğer tür ders işlemelerden farklı olduğu, iletişimi, birlikte çalışmayı ve paylaşımı artırdığı, yaratıcılığı sağladığı, düşünce becerilerini geliştirdiği saptanmıştır. Araştırma geniş örneklem üzerinde uzun sürede yapılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Students’ Views On Studying Lessons With Station Technique
2009
Yazar:  
Özet:

One of the techniques used in educational environment for qualitative learning out come is station technique. There are, however, some principles to observe while using this method. The most important of these is that behaviours to be imparted may be those of applications and higher levels. Educational environments may be further enriched by using a variety of these. The aim of this study is to examine that what kind of cognitive, affective and psychomotor behavioral had been developed in students due to the station technique. To achieve goals while studying lessons with station technique, answers to following questions had been searched. 1. What are the feelings of students on studying lessons with station technique? 2. What are the ideas of students on the differences between studying lessons with station technique and studying lessons with other tecniques and methods? 3. According to students, studying lessons with station technique improves which feelings, thinking, and skill ? To sum up, students attributed the following positive characteristics to the learning station technique: Enhancing creativity; imparting high-level cognitive and sensory skills; improving collaborative peer work; continuing with what has been started earlier by others; opportunities for group work which contribute to building trust and friendship. Students also grasped that time had its specific importance in this technique. They learned through experience that it was necessary to think well, decide and put this decision into practice within a given time period. On the basis of these, it can be stated that students liked and adopted the technique which facilitated the solution of their daily problems. This method should be taught to teachers with practical application. There may be studies covering other courses too by using this specific method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.781
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi