Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 95
 İndirme 26
HİLMİ YAVUZ’UN “LÂNET ŞİİRLERİ” KİTABINDA METİNLERARASILIK
2020
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Metinlerarasılık, bir metnin içerisinde başka metinlerden dolaylı veya doğrudan alıntılar yapılmasıdır. Bir sanatçının kendi metnini oluştururken önceki bir metni ödünç alması ve dönüştürmesi veya başka metinlerden yararlanmasıdır. Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Hilmi Yavuz, önceleri dönemde genellikle İkinci Yeni akımının etkisinde imge yüklü şiirler kaleme alır. Şair daha sonra gelenekle çağdaş şiir anlayışını kaynaştırarak kendine özgü bir şiir tarzı geliştirir. Hilmi Yavuz, bu kitabındaki şiirlerinde metinlerarası unsurlara çokça yer verir. Hilmi Yavuz, Lânet Şiirleri kitabında Charles Baudelaire, Thomas Mann, Paul Verlaine, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Ahmet Hâşim, Yahya Kemal, Şeyh Galip, İsmâil Mâşûkî, Hacı Bayram Veli vb. isimlere göndermeler yapar. Bu çalışmada amaç Hilmi Yavuz’un Lânet Şiirleri adlı kitabını metinlerarasılık bağlamında okumak ve yorumlamaktır.

Anahtar Kelimeler:

In the book of the "Light" of Yavuz.
2020
Yazar:  
Özet:

Intertext is the fact that in one text other texts are indirectly or directly quoted. It is an artist's loan and conversion of a previous text while creating his own text or using other texts. Hilmi Yavuz, one of the important names of the Turkish poetry of the Republican period, in the early period often gets painted in the influence of the Second New Stream. The poet then develops a unique poetry style by combining the understanding of contemporary poetry with tradition. Hilmi Yavuz puts many intertext elements in his poems in this book. In the book of Lânet Poems, Hilmi Yavuz, Charles Baudelaire, Thomas Mann, Paul Verlaine, Fazıl Hüsnü Moğlarca, Ahmet Hâşim, Yahya Kemal, Sheikh Galip, Ismail Mâşûkî, Hacı Bayram Veli, etc. He sends names. The purpose of this study is to read and interpret the book of Hilmi Yavuz’s Lânet Poems in the context of intertext.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.715
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi