Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Çevre Bölgelerde Orta Büyüklükte Güç Dış Politika Davranışı: Orta Asya’da Türkiye ve Güney Kore Vakaları
2023
Dergi:  
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Soğuk Savaş sonrası dönemde Türkiye ve Güney Kore’nin Orta Asya'daki dış politika davranışlarını karşılaştırmalı olarak incelemektedir. Makale, hem Ankara’nın hem de Seul’ün çok taraflı diplomatik platformların kurulması, kalkınma yardımlarının tahsis edilmesi ve yumuşak güç araçlarının kullanılması yoluyla Orta Asya devletleriyle etkileşimlerini genişletmeyi ve kurumsallaştırmayı başardığını savunmaktadır. Türkiye’nin Orta Asya devletleriyle olan siyasi bağları, Güney Kore’nin Orta Asya ile olan siyasi ilişkisine göre daha köklü ve kurumsallaşmışken, Güney Kore, bölgedeki ekonomik performans açısından Türkiye’yi geride bırakmaktadır. Sosyo-kültürel nüfuz sahası, eğitim ve eğlence alanlarında Türkiye ve Güney Kore’nin artan çabalarına rağmen Rusya'nın hala hâkim olduğu bir sahadır. Ayrıca, hem Türkiye hem de Güney Kore, uluslararası toplantılar düzenlemek ve Orta Asya’ya yardım uzatmak gibi orta büyüklükte güç araçlarına başvururken, bölgesel çatışmalarda uzlaştırıcı/arabulucu rollerini üstlenememişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Middle Power Foreign Policy Behavior In Peripheral Regions: The Cases Of Turkiye and South Korea In Central Asia
2023
Yazar:  
Özet:

This study examines the foreign policy behavior of Türkiye and South Korea in Central Asia comparatively in the post-Cold War era. The article argues that both Ankara and Seoul accomplished to expand and institutionalize their interaction with the Central Asian states through the establishment of multilateral diplomatic platforms, allocation of development assistance and utilization of soft power instruments. While Türkiye’s political bonds with the Central Asian states are more entrenched and institutionalized compared to the South Korea’s political association with Central Asia, South Korea surpasses Türkiye in terms of economic performance in the region. The socio-cultural sphere is a domain in which Russia still prevails despite the increasing Turkish and South Korean efforts in education and entertainment realms. Furthermore, while both Türkiye and South Korea resorted to middle power means of convening international meetings and extending aid in Central Asia, they were unable to assume conciliator/mediator roles in regional conflicts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 460
Atıf : 1.168
2023 Impact/Etki : 0.204
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi