Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 41
 İndirme 9
YENİLENEBİLİR ENERJİ VE İSTİHDAM İLİŞKİSİ: BOOSTRAP GRANGER NEDENSELLİK ANALİZİ / The Relationship Between Renewable Energy and Employment: A Boostrap Granger Causality Analysis
2020
Dergi:  
Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, yüksek gelirli gelişmekte olan BRICS ve MIST ülkelerinde 1991-2014 yılları için yenilenebilir enerji, yenilenemeyen enerji ve istihdam arasındaki nedensellik ilişkisini Boostrapt Granger Nedensellik analiz ile test etmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle iki model oluşturulmuş; ilk modelde yenilenebilir enerji ve istihdam, ikinci modelde ise yenilenemeyen enerji ve istihdam arasındaki nedensellik ilişkisi tahmin edilmiştir. Elde edilen bulgular değerlendirildiğinde Rusya, Hindistan ve Endonezya’da yenilenebilir enerji ve istihdam arasında çift yönlü nedensellik ilişkisi bulunurken; Güney Afrika, Rusya ve Türkiye’de yenilenebilir enerjiden istihdama doğru bir nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir. Çin, Meksika ve Güney Kore’de ise yenilenebilir enerji ve istihdam arasında nedensellik ilişkisi elde edilememiştir. Diğer yandan Hindistan, Çin, Türkiye ve Endonezya’da yenilenemeyen enerji ve istihdam arasında çift yönlü, Brezilya’da ise istihdamdan yenilenemeyen enerjiye doğru tek yönlü nedensellik ilişkisi bulunmuş; Rusya, Güney Afrika, Meksika ve Güney Kore’de ise yenilenemeyen enerji ile istihdam arasında nedensellik ilişkisine rastlanılmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE İSTİHDAM İLİŞKİSİ: BOOSTRAP GRANGER NEDENSELLİK ANALİZİ / The Relationship Between Renewable Energy and Employment: A Boostrap Granger Causality Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to test the causality relationship between renewable energy, unrenovable energy and employment for the years 1991-2014 in high-income developing BRICS and MIST countries by Boostrapt Granger Causal Analysis. Therefore, two models have been created: the first model has predicted the causal relationship between renewable energy and employment, and the second model has predicted the causal relationship between renewable energy and employment. When the findings were evaluated, there was a double causal relationship between renewable energy and employment in Russia, India and Indonesia; while in South Africa, Russia and Turkey, there was a correct causal relationship between employment from renewable energy. In China, Mexico and South Korea, there is no causal relationship between renewable energy and employment. On the other hand, in India, China, Turkey and Indonesia there has been a two-way causal relationship between unnecessary energy and employment, and in Brazil there has been a one-way causal relationship between unnecessary energy and employment; in Russia, South Africa, Mexico and South Korea there has been no causal relationship between unnecessary energy and employment.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Renewable Energy and Employment: A Boostrap Granger Causality Analysis / Yenilenebilir Enerji ve İstihdam İliskisi: Boostrap Granger Nedensellik Analizi
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to test the causal relationship between renewable energy, non-renewable energy, and employment for 1991-2014 in the high-income developing BRICS and MIST countries with Boostrapt Granger Causality analysis. For this reason, two models have been created; in the first model, the causality relationship between renewable energy and employment has been tested and in the second model, the causality between non-renewable energy and employment has been analyzed. When the findings are evaluated, there is a bidirectional causality relationship between renewable energy and employment in Russia, India, and Indonesia; a causality relationship from renewable energy to employment has been identified in South Africa, Russia, and Turkey. In China, Mexico and South Korea, a causal relationship between renewable energy and employment has not been achieved. On the other hand, there is a two-way causality relationship between non-renewable energy and employment in India, China, Turkey, and Indonesia; and one-way causality from employment to non-renewable energy in Brazil and the no causal relationship is found between non-renewable energy and employment in Russia, South Africa, Mexico and South Korea.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 48
Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi