Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Polimer Kompozit Üretiminde Kullanılabilecek İki Eksenli Toz Karıştırıcı İmalatı ve Test Edilmesi
2022
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endüstriyel uygulamalarda, karıştırma işlemi ile homojen yapıya sahip ve aynı kalitede ürünlerin elde edilmesi amaçlanır. Karışımın homojenliği, karıştırıcının çeşidi ve karıştırma parametrelerine bağlı olarak farklılık gösterir. Bu çalışmada, polimer kompozit üretiminde kullanılabilecek, iki eksenli küp toz karıştırıcı imal ve test edilmiştir. Karıştırma işleminde, toz PLA (Polilaktik asit) ve ağırlıkça %5, %10 ve %15 oranlarında karbon elyaf tozu kullanılmıştır. Hazırlanan karışımlar kullanılarak, enjeksiyon kalıplama ile çekme test numuneleri üretilmiştir. Numunelerin yük altıdaki davranışları ve taramalı elektron mikroskobu (SEM) görüntüleri yorumlanarak karışımların homojenliği belirlenmiştir. Ayrıca, karıştırmada etkinliği bilinen Turbula da karıştırma işlemleri, çekme testleri ve SEM analizleri tekrar edilmiştir. Küp karıştırıcı ve Turbula için elde edilen çekme test sonuçları ve SEM görüntüleri karşılaştırılmış ve küp karıştırıcının etkinliği belirlenmiştir. SEM görüntüleri karşılaştırıldığında, özellikle %10 ve %15 karbon elyaf tozu oranlarında, küp karıştırıcı ile hazırlanan numunelerde fiber dağılımının, Turbula ile hazırlanan numunelere oranla daha üniform olduğu görülmüştür. Ayrıca, numunelerin yük-yer değiştirme davranışları incelendiğinde, mekanik özellikler açısından kararlı numune üretiminde, küp karıştırıcının Turbulaya göre daha başarılı olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Manufacture and Testing Of Two-axis Powder Mixer That Can Be Used In Polymer Composite Production
2022
Yazar:  
Özet:

In industrial applications, the aim is to obtain products with a homogeneous structure and the same quality with the mixing process. Mixing homogeneity differs depending on the type of mixer and mixing parameters. In this study, a two-axis cube powder mixer that can be used in polymer composite production was manufactured and tested. In the mixing process, powder PLA (polylactic acid) and carbon fiber powder by 5%, 10% and 15% weight ratios were used. Tensile test specimens were produced through injection molding using the prepared mixtures. The homogeneity of the mixtures was determined by interpreting the behavior of the samples under load and Scanning Electron Microscope (SEM) images. In addition, mixing processes, tensile tests, and SEM analyses were repeated for Turbula, whose efficiency in mixing is known. The efficiency of the cube mixer was determined by comparing the tensile test results and SEM images obtained for both devices. When the SEM images were compared, it was seen that the fiber distribution in samples prepared with a cube mixer, especially at 10% and 15% carbon fiber powder ratios, was more uniform than the samples prepared with Turbula. In addition, when the load-displacement behaviors of the samples were examined, it was concluded that the cube mixer was more successful than Turbula in the production of stable samples in terms of mechanical properties.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 337
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi