Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
A 100% Renewable Energy System: The Case of Turkey In The Year 2050
2020
Dergi:  
İleri Mühendislik Çalışmaları ve Teknolojileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişmekte olan ülkelerde (Türkiye de bunlardan biri) enerji talebi hızla artmakta ve fosil yakıtlar bu talebin karşılanmasında önemli rol oynamaktadır. Enerji fiyatları açısından, fosil yakıtlar tarafından üretilen enerjinin yenilenebilir enerji kaynakları ile rekabet etmesi pek olası görünmemektedir. Bu makalede, mevcut enerji sistemi için %100 yenilenebilir bir enerji sistemine dönüştürme olasılığının olup olmadığını araştırılmaktadır. % 100 yenilenebilir enerji sisteminin uygulanmasını araştırmak için EnergyPLAN adlı bir yazılım simülasyon aracı kullanılmıştır. EnergyPLAN, bir ülkenin enerji sistemini modelleyen ve sistem davranışını tahmin eden, enerji kullanımı ve emisyon eğilimlerini belirlemek için gelecekteki enerji sistemlerini araştıran bilgisayar tabanlı bir yazılımdır. Çalışma, 2050 için tasarlanan yenilenebilir senaryolar için gerçekleştirilmiştir. Vaka çalışmasında Türkiye örneğinde; günümüzdeki ısıtma, soğutma, sanayi, elektrik ve ulaştırma sektörleri için enerji santrallerini kullanan çeşitli enerji sistemlerini yansıtılmıştır. Beş analiz adımı uygulanmıştır: 1) mevcut Türk enerji sistemi referans modeli olarak alınmış, 2) fosil yakıtların yerine yenilenebilir enerji üretiminin artırılması ve yeni santrallerin kurulması hedeflenmiş, 3) bölgesel ısıtmanın sistemlerinin hayata geçirilmesi amaçlanmış, 4) nükleer enerji santralleri kaldırılmış ve son olarak, 5) elektrikli araçlar uygulanmıştır. Her bir enerji sistemi için karbon salınımına ve üretilen enerjiye göre karşılaştırılmıştır; böylece her birinden elde edilen sonuçlar "optimum" bir senaryo oluşturmak için kullanılmıştır. Sonuçlar, fosil yakıt santrallerini kısa veya uzun vadede arttırmadan; 2050 için öngörülen yenilenebilir enerji kaynakları fotovoltaik, rüzgar ve hidroelektrik enerjisine dayalı olarak üretilen güç gerçeğe dönüştürüldüğünde % 100 yenilenebilir enerji sistemine geçişin bugün umut verici olarak başlayabileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İleri Mühendislik Çalışmaları ve Teknolojileri Dergisi

Dergi Türü :   other

İleri Mühendislik Çalışmaları ve Teknolojileri Dergisi