Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
Adana ve çevresindeki kronik immün trombositopenik purpura’lı hastalarda Helicobacter pylori birlikteliğinin ve eradikasyonunun değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: İmmün Trombositopenik Purpura’lı hastalarda platelet sayısını yükselterek tedaviye yardımcı olmak. İmmun Trombositopenik Purpura etyopatogenezinin tam olarak bilinememesi ve mevcut tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin ağırlığı ve başarısının istenen ölçüde olmaması nedeni ile yeni çalışma, araştırma ve tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Helikobakter Pylori’nin immün sistem etkisi bilindiğinden, İmmün Trombositopenik Purpura’lı hastalarda eradike edilmesi, pratik uygulamalarda seçilmiş hastalarda rutin olarak uygulanırsa hastaların tedavilerine ve yaşam kalitelerine katkı sağlaması yanında pahalı tedavilerin kullanımını da azaltabilir. Yöntem: Bu çalışmaya Kronik İmmün Trombositopenik Purpura nedeni ile takip edilen ve daha önce yapılmış olan tedavi veya tedavilere rağmen trombosit düzeyi 80 binin altında olan hastalar alınmıştır. Çalışmaya 12’si erkek 26’sı kadın 38 İmmün Trombositopenik Purpura’lı hasta alındı ve 14C’lu Üre Nefes Testi uygulandı. Üre Nefes Testi ile Helikobakter Pylori enfeksiyonu saptanan hastalara iki hafta eradikasyon tedavisi verdikten sonra dört hafta beklendi ve Üre Nefes Testi tekrarlandı. Eğer Helikobakter Pylori eradike edilememişse ikinci basamak eradikasyon tedavisi yine iki hafta verildi ve tedavi bittikten dört hafta sonra tekrar Üre Nefes Testi yapıldı ve dört haftada bir trombosit sayısı takibi yapıldı. Bulgular: Çalışmaya alınan İmmün Trombositopenik Purpura’lı hastaların 23’ünde (%60.5) Helikobakter Pylori saptandı. 23 İmmün Trombositopenik Purpura’lı enfekte hastaya eradikasyon tedavisi verildi ve 17 hastada (%74) klasik üçlü tedavi rejimi ile Helikobakter Pylori eradikasyonu başarıldı. İkinci basamak, dörtlü rejimle de iki hastada daha eradikasyon sağlanarak toplam 19 hastada (%82.6) Helikobakter Pylori eradikasyonu sağlanmış oldu. Sonrasında Helikobakter Pylori eradike edilen 19 hastanın üçünde (%15.7) eradikasyon sonucu belirgin ve kalıcı trombosit sayısı artışı sağlanmıştır. Sonuçlar: İmmün Trombositopenik Purpura hastalarında Helikobakter Pylori eradikasyonu halen standart bir tedavi yaklaşımı olmamasına rağmen eradikasyon tedavisine belirgin cevap oranı olduğunu gösterdiğimiz çalışmamızazından seçilmiş olgularda bu tedavinin yapılması fikrini desteklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the association and eradication of Helicobacter pylori in patients with chronic immune trombocytopenic purpura in the adana and surroundings
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: To help with the treatment by increasing the number of platelets in patients with immune trombocytopenic purpura. New studies, research and treatment methods are needed due to the unknownness of the immune trombocytopenic purpura etiopatogenesis and the lack of the weight and success of the side effects of the existing methods of treatment. Since the immune system effect of Helicobacter Pylori is known, the eradication in patients with Immunic Trombocytopenic Purpura, if used in practical practices in selected patients, can also reduce the use of expensive treatments as well as contribute to the treatment and quality of life of patients. Method: This study was taken in patients with a thrombocytosis level below 80 thousand, despite the previous treatments or treatments followed by the cause of Chronic Immunity Trombocytopenic Purpura. The study included 12 men, 26 women, 38 patients with immune trombocytopenic purpura and a 14C urinary respiratory test. The urine respiratory test was expected for four weeks after two weeks of eradication treatment and the urine respiratory test was repeated to patients diagnosed with Helicobacter Pylori infection. If Helicobacter Pylori was not eradicated, the second stage eradication treatment was given again for two weeks, and four weeks after the treatment was completed, the urine respiratory test was performed again and a number of thrombocytes was monitored every four weeks. Results: In 23 patients with thrombocytopenial purpura (60% of patients taken into study). Helikobacter pylori is identified. Patients infected with immune trombocytopenic purpura were treated with eradication and 17 patients (74) were successfully eradicated with the classic triple treatment regime of Helikobakter Pylori. The second stage, with the fourth regime, provided further eradication in two patients and in a total of 19 patients (82.6%) Helicobacter Pylori eradication was provided. Three of the 19 patients (15.7%) that were then eradicated with Helicobacter Pylori resulted in a significant and permanent increase in the number of thrombocytes as a result of eradication. Results: Immunic Trombocytopenic Purpura patients Helicobacter Pylori eradication still does not have a standard treatment approach, but supports the idea of taking this treatment in selected facts from the study we show that there is a clear response rate to eradication therapy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 989
2023 Impact/Etki : 0.043
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi