Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Farklı Sıra Aralıklarında Uygulanan Ekim Normlarının Ketenciğin (Camelina sativa (L.) Crantz) Verim ve Verim Unsurlarına Etkisi
2017
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; farklı sıra aralıklarında uygulanan ekim normlarının ketencik (Camelina sativa (L.) Crantz) bitkisinin verim ve verim unsurları üzerine etkisini belirlemektir. Bu çalışma Eskişehir ekolojik koşulları altında 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 vejetasyon döneminde 3 yıl süreyle yürütülmüştür. Tarla denemeleri tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Ana parsellere farklı sıra aralıkları (15, 30 ve 45 cm) ve alt parsellere bitki sıklıkları (200, 400, 600 ve 800 bitki/m2) gelecek şekilde tasarlanmıştır. Bu çalışmada farklı sıra aralıklarının ve bitki sıklıklarının ketencik bitkisinin bitki boyu (cm), yan dal sayısı (adet/bitki), 1000-tohum ağırlığı (g), tohum verimi (kg/da), yağ oranı (%) ve yağ verimi (kg/da) üzerine etkisi araştırılmıştır. Ortalama bitki boyu (cm), yan dal sayısı (adet/bitki), 1000 tohum ağırlığı (g), tohum verimi (kg/da), yağ oranı (%) ve yağ verimi (kg/da) değerleri sırasıyla; 88,59 cm, 9,57 adet/bitki, 1,26 g, 209,29 kg/da, % 33,53 ve 70,08 kg/da olarak tespit edilmiştir. Çalışmanın sonuçları farklı sıra arası mesafelerin ve bitki sıklıklarının ketencik bitkisinin tohum verimi üzerinde önemli etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Yılların ortalaması olarak en yüksek tohum (285,84 kg/da) ve yağ verimi (95,88 kg/da) 15 cm sıra arası ve metre kareye 600 adet bitki sıklığından elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 594
Atıf : 2.999
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi