Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Effectiveness of Melamine Impregnated Paper (MIP) Waste as an Adhesive in Particleboard Manufacturing
2018
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı: Yongalevha üretiminde melamin emdirilmiş kağıt (MEK) atıklarının tutkal olarak etkinliğinin ve MEK atıklarının tutkal olarak kullanılmasının yongalevhaların bazı teknolojik özellikleri üzerinde ki etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.            Çalışma alanı: MEK atıkları ve saf MEK tutkalı kullanılarak üretilen yongalevhaların mekanik, fiziksel ve formaldehit emisyonu özelliklerinin belirlenmesidir. Materyal ve Yöntem: Bu çalışmada MEK atıkları ve saf MEK reçinesi yongalevha üretiminde tutkal olarak kullanılmıştır. MEK atıklarına ilave olarak tutkal kullanılmamıştır. İki farklı tipte (kaba ve ince) kızılçam (%90) ve kavak (%10) yonga karışımları kullanılmıştır. 8 farklı yongalevha grubu oluşturulmuştur. Her bir grup için 3 tabakalı (iki yüzey ve bir orta tabaka) 3 adet yongalevha tam otomatik sıcak pres kullanılarak üretilmiştir. Sonuçlar: Çalışmanın sonucu olarak, tutkal miktarının yongalevha özellikleri üzerinde önemli derecede etkili olduğu belirlenmiştir. Her iki tutkal miktarının (MEK atıkları ve saf MEK reçinesi) artması ile mekanik ve fiziksel özelliklerinin iyileştiği, bunun yanı sıra formaldehit emisyon değerlerinin ise kötüleştiği belirlenmiştir. En iyi sonuçlar MEK atıklarının (%25) ve saf MEK reçinesinin (%13) maksimum oranda kullanıldığı levha gruplarında gözlemlenmiştir. Araştırma vurguları: MEK atıklarının tutkal ikamesi olarak kullanılması ile yongalevha üretimleri başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. MEK atıklarının %25 oranında kullanıldığı levha grupları, saf MEK reçinesinin %13 oranında kullanıldığı levha gruplarına nazaran daha düşük mekanik ve fiziksel özellikler göstermesine rağmen, standart gereksinimlerin çoğunu sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.472
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi