Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 62
 İndirme 8
Mersin’de (Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir) Yaşayan Suriyeliler: Sosyo-Kültürel Yapı ve Entegrasyon Süreci
2021
Dergi:  
Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç dinamik bir olgudur ayrıca göç veren ve göç alan ülkelerin demografik yapısını değiştiren, yeniden şekillendiren bir niteliğe sahiptir. Suriye topraklarında 2011 yılında ortaya çıkan iç savaşın etkisiyle milyonlarca insan evini, anavatanını terk ederek göç etmek zorunda kalmıştır. Türkiye bu dev göç dalgasından en çok etkilenen ülke konumundadır. Kasım 2019 itibariyle resmi rakamlar neticesinde Türkiye topraklarında yaşamakta olan üç buçuk milyonu aşkın Suriyeli sığınmacı bulunmaktadır. Türkiye bu büyük göç hareketinden; öncelikle demografik, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel alanda etkilenmiştir. Bu çalışmada; Mersin ilinin merkez ilçelerinde, başka bir ifadeyle Mersin şehrinde yaşayan Suriyeli sığınmacıların varlıkları istatistiksel veriler ışığında analiz edilerek incelenmiştir. 2012 yılından 2018 yılına kadar olan süreçde Mersin ili dahilinde olan 4 merkez ilçede (Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir) Suriyeli sığınmacıların sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel alanda yeni düzenlemeleri gerektirdiği tespit edilmiş ve bu sürecin kentsel alanda yansımaları araştırılmıştır. Bu bağlamda çalışmada geçici koruma statüsünde yer alan Suriyelilerin Mersin kentinde istihdama katılım, eğitim ve sağlık gibi kentsel hizmetlerden faydalanma durumları incelenmiş ve coğrafi bakış açısıyla değerlendirilmelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Syrians Living In Mersin (mediterranean, Mezitli, Taurus, and Yenisehir): Sociocultural Structure and Information Process
2021
Yazar:  
Özet:

Migration is a dynamic phenomenon that also encompasses the quality of changing and reshaping the demographic structure of countries that become sources of migration and those that receive migrants. The civil war that erupted on Syrian soil in 2011 forced millions of people to emigrate, leaving behind their homes and homelands. Turkey is the country most affected by this massive wave of migration. According to official statistics, more than three and a half million Syrians live on Turkish soil as of November 2019. Turkey is a partner to one of the world’s most significant migration movements, and the nation has been majorly influenced in terms of its demographic, economic, political, and sociocultural aspects. The present study analyzed the assets of Syrian asylum-seekers living in Mersin city in light of statistical data from the central districts of Mersin province, a coastal settlement located in the Mediterranean and Adana regions. The results revealed that Syrian refugees in four central districts (Akdeniz, Toroslar, Mezitli, and Yenisehir) in Mersin province required new socioeconomic and sociocultural arrangements between 2012 and 2018. The indicators of such processes in urban areas were further investigated. Urban cohesion incorporates multidimensional integration activities. The conditions of Syrians in temporary protection status in Mersin city were examined in this context and were evaluated from the geographical perspective vis-à-vis benefits, for example, their participation in urban services such as employment, education, and health.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Coğrafya Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.111
Atıf : 11.883
2023 Impact/Etki : 0.439
Coğrafya Dergisi