Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
KANOLA YAĞINDAN METİL ESTER ÜRETİMİ İÇİN KALSİYUM OKSİT DESTEKLİ HETEROJEN KATALİZÖR TASARIMI
2015
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma da kalsiyum oksit destekli katalizörler, K2CO3 bileşiğinin farklı yükleme oranlarında (ağırlıkça %1-5 aralığında) sulu çözeltileri ile birlikte, destek malzemesinin içine emdirme metodu ile hazırlanmıştır. Sentezlenen katalizörlerin kanola yağının metanol ile Yağ Asidi Metil Esteri (YAME) vermek üzere, 298–333 K sıcaklık aralığında, metanol/yağ oranları 6/1–15/1 aralığında, farklı katalizör yüklenerek (ağırlıkça %1-7 aralığında yağ miktarı temel alınarak) ve reaksiyon süresi 1-8 saat olmak üzere aktivite testleri yapılmıştır. Yapılan deneyler sonucunda, kalsiyum oksit destekli katalizörler arasında, ağırlıkça %5 K2CO3/CaO katalizörü en yüksek dönüşümü vermiştir (alkol/yağ: 15/1; katalizör miktarı yağın kütlesi temel alınarak ağırlıkça %3; reaksiyon süresi: 8 saat; kesikli reaktör; 600 rpm karıştırma hızı; metil ester verimi: %97, reaksiyon sıcaklığı: 333 K). Sadece %5 K2CO3/CaO katalizörü 773 K fırın sıcaklığında 3 saat süreyle kalsine edildiğinde düşük yüzey alanı ve düşük trigliserit dönüşümü vermiştir. Hem kalsine edilen hem de kalsine edilmeyen %5 K2CO3/CaO katalizörlerinin aktifliğini kaybetmemesi; reaksiyon karışımında çözünmüş aktif merkezlerinde heterojen katalizli reaksiyon yanında homojen reaksiyonunda yürüdüğünü göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.275
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi