Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 31
 İndirme 7
KOBİ’lerde E-Ticaret Kullanımına Yönelik Bir Araştırma: OSTİM Örneği
2010
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Değişen rekabet koşullarıiçerisinde işletmeler ayakta kalabilmek için gelişen teknoloji ve yenilikleri takip etmek zorundadırlar. İşletme faaliyetlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi olarak tanımlanabilen elektronik ticaret, işletmelere özellikle de KOBİ’lere yeni pazarlara ulaşma ve rakipleri ile rekabet edebilme gibi konularda fırsatlar sunmaktadır. Bu araştırmanın amacı, OSTİM’de faaliyet gösteren KOBİ’lerin elektronik ticaret kullanma durumlarınıortaya koymaktır. Araştırmada anket yöntemiyle veri toplanmıştır. Araştırmaya katılan 269 adet işletmenin %24,9’unun elektronik ticaret yaptığı, %75,1’inin ise elektronik ticaret yapmadığıbelirlenmiştir. E-ticaret yapmayan işletmelerin e-ticaret yapmama nedenleri arasında ilk üç sırada; bulunduklarısektörde yaygın olarak kullanılan kabul görmüşbir ticaret şekli olmaması, teknik altyapıeksikliği ve güvenlik problemi gelmektedir. İşletmelerin elektronik ticaret yapma nedenleri arasında ise, ilk üç sırada, yeni pazarlara ulaşmak, işletmenin satışlarınıartırmak ve işletmenin rekabet gücünü artırmak gelmektedir. KOBİ’ler elektronik ticaret yaparken karşılaştıklarıen önemli sorunlar olarak; güvenlik nedeniyle elektronik ticaretin müşterileri tarafından tercih edilmemesini, işletmenin teknik altyapıeksikliği nedeniyle elektronik ticaretten yeterli düzeyde faydalanamamasını, elektronik ticaret konusunda eğitim verilmemesini ve işletme müşterilerinin görsel olarak görmedikleri bir ürünü satın almak istememelerini belirtmişlerdir. Bu verilere göre, e-ticaret yapan KOBİsayısının yeterli düzeyde olmadığı, e-ticaret yapan işletmelerin bazısorunlar yaşadıkları, e-ticaret yapmayanların da konuyla ilgili yeterli bilgi sahibi olmadıklarısöylenebilir. Bu noktada, KOBİ’lere konuyla ilgili bilgilendirici eğitimlerin verilmesi, başarılıörneklerin gösterilmesi yoluyla KOBİ’lerin elektronik ticaret kullanımıkonusunda teşvik edilmeleri ve yapılacak düzenlemeler ve verilecek eğitimlerle KOBİ’lerde elektronik ticaret kullanımının yaygınlaştırılmasıgerektiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.308
Atıf : 12.598
2023 Impact/Etki : 0.3
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi