Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
Ebelik ve Hemşirelik Bölümü Son Sınıf Öğrencilerinin İnfertiliteye İlişkin Tutumlarının Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmada ebelik ve hemşirelik bölümü son sınıf öğrencilerinin infertiliteye ilişkin tutumlarını belirlenmek amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışma kesitsel tanımlayıcı tiptedir. Araştırmada örneklem seçimi yapılmayıp evrenin tümüne ulaşılmaya çalışılmıştır. Örneklemi 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümü son sınıfta okuyan 300 (225 hemşirelik, 75 ebelik) öğrenci oluşturmuştur. Veriler Kişisel Bilgi Formu ve İnfertiliteye Yönelik Tutum Ölçeği ile toplanmıştır. Bulgular: Öğrencilerin %91’ini (n=273) kız öğrenciler oluşturmuş ve yaş ortalaması 22,00±1,12 olduğu saptanmıştır. Öğrencilerin %18’i (n=58) yakın çevrelerinde infertil birey olduğunu, tanıdıkları infertil kişinin yarıdan fazlasının (%60) teyze olduğunu ifade etmişlerdir. İnfertiliteye Yönelik Tutum Ölçeği’nden alınan puan ebelik bölümünde 48,59±6,33, hemşirelik öğrencilerinde ise 46,80±6,376’dir. Ölçekten alınan puanların artması infertiliteye yönelik olumlu tutumu göstermektedir. Ölçekten alınan en yüksek 60 ve en düşük puan 27 olduğundan öğrencilerin infertiliteye karşı olumlu bir tutum sergiledikleri belirlenmiştir. Ölçekten alının puan ile cinsiyet ve infertil bireye bakım verme durumu arasında anlamlı farklılık saptanmıştır (p<0,05). Kız öğrencilerin ve infertil bireye bakım verenlerinin infertiliteye ilişkin tutumlarının anlamlı düzeyde yüksek olduğu belirlenmiştir. Ölçeğin Cronbach’s Alpha değeri 0,75 olarak bulunmuştur. Sonuç: Ebelik öğrencilerinin infertiliteye ilişkin tutumları hemşirelik öğrencilerine göre daha olumludur. Ayrıca infertil bireye bakım verme infertiliteye karşı tutumu olumlu olarak etkilemektedir. Öğrencilerin infertiliteye yönelik tutumlarının olumlu olması infertil çiftlere profesyonel bir bakış açısıyla bakım vermeleri ve bireylerin süreci daha kolay atlatmalarını sağlaması açısından oldukça önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Department of Infertility and Nursing determines the attitudes of the students of the last class regarding infertility
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: In the study, the abortion and nursing department is aimed at determining the attitudes of final class students towards infertility. Method: The work is a cutting-edge identification type. The study did not take a sample choice and tried to reach the entire universe. Example 2018-2019 educational year in the summer semester of the Sivas Republic University Faculty of Health Sciences has formed 300 (225 nurses, 75 nurses) students studying in the last class of the Department of Health and Nursing. The data is collected in the Personal Information Form and Infertility Attitude Scale. Results: 91% of students (n=273) were girls and the average age was 22.00±1.12. 18% of students (n=58) said they were infertile individuals in their nearby surroundings, and more than half of the infertile people they knew were teeth (60%). The score received from the Infertility Attitude Scale is 48,59±6,33, and in nursing students 46,80±6,376. The increase in scores from the scale shows a positive attitude towards infertility. The scale is estimated to be 60 and the scale is 27 and the students have shown a positive attitude towards infertility. A significant difference has been found between the scale and sex and the condition of care for the infertile individual (p<0,05). The attitudes of girls students and infertile individuals to infertility have been determined to be significantly high. The Cronbach’s Alpha value was 0.75. The result: the attitudes of the pupils to infertility are more positive than the nursing students. It also positively affects the attitude toward infertility to the infertile individual. The positive attitude of students towards infertility is very important in terms of providing professional care to infertile couples and ensuring individuals to pass the process easier.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.819
2023 Impact/Etki : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi