Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
ULUSU SAYFAYA TAŞIMAK: RAJA RAO’NUN KANTHAPURA ADLI ESERİNDE ULUS TAHAYYÜLÜ
2021
Dergi:  
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Raja Rao’nun Kanthapura adlı eseri, Gandhi’ye ait fikirlerin ve ideolojinin Kanthapura adlı köye ulaşması ve buradaki yaşam üzerinde yarattığı kapsamlı değişime yoğunlaşmaktadır. Rao’nun köyü merkeze koyan ulusal kimlik betimlemesi, İngiliz sömürgeciliğine karşı ortak bir tarih ve kolektif aidiyet bilinci yaratma amacıyla yüzyıllara dayanan Hint kültürü ve geleneklerinin kullanılmasını temel almaktadır. Romanda, kolonyal baskıyla mücadele etme ve yeni bir toplum tahayyül etme gücü arayan köylüler, ortak kültürel ve dini geçmişlerini yeniden keşfederler. Böylelikle anlatının gelecekteki topluma dair tahayyülü geçmiş odaklı bir yol izler ve geçmiş, şimdi ve geleceği köy mikrokosmosunda bir araya getirir. Bu çalışma, tahayyül edilen ulus fikrine ait zamansal kaynağın ulus ve gelecekteki toplum fikrinin oluşumundaki olanak ve kısıtlamaları belirlediğini ileri sürmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Creating The Nation On The Page: The Imagined Nationhood In Raja Rao’s Kanthapura
2021
Yazar:  
Özet:

Raja Rao’s Kanthapura (1938) focuses on the story of how Gandhian ideology reaches the village of Kanthapura and changes the villagers’ lives drastically. Rao’s portrayal of national identity, by putting the village in the center, relies heavily on the use of centuries-old Indian culture and traditions in order to create a sense of shared history and collective sense of belonging against British colonialism. In the novel, the villagers re-discover their shared cultural and religious past in their attempt to find the strength to fight against colonial domination and envision a new society. Thus, the narrative’s imagining of the future society follows a past-oriented trajectory, namely combining the past, present and future in the microcosmos of the village. I contend that the temporal origin of the projected nationhood determines the limitations and possibilities for the formation of the idea of nation and the future society.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 498
Atıf : 648
2023 Impact/Etki : 0.088
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi