Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 11
Covid-19 Salgını Sürecinde Türkiye’de Sosyal Yardımların Analizi
2022
Dergi:  
TAM Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Covid-19 salgını Çin’in Wuhan kentinde Aralık 2019’da başlamış Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın bir hastalık olduğu kabul edilmiş ve 11 Mart 2011’de pandemi olarak açıklanmıştır. Salgın’ın başlangıcından bugüne kadar çok büyük sosyal ve ekonomik kayıplara neden olmuştur ve zararları halihazırda devam etmektedir. Covid-19 nedeniyle Dünya genelinde bugüne kadar yaklaşık 6 milyon kişi, Türkiye’de ise yaklaşık 100 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Sosyal ve ekonomik olarak çok büyük kayıplara neden olan Covid-19’un toplumlar üzerindeki sosyal ve ekonomik etkilerinin azaltılması maksadıyla dünyada ve Türkiye’de pek çok çözüm üretilmeye çalışılmıştır. Şüphesiz Covid-19 gibi felaketler esnasında başta devletler olmak üzere, diğer sivil toplum örgütlerinin yapacağı ekonomik ve sosyal yardımlar yaşanan olumsuzlukların önlenmesi açısından önemlidir ve gereklidir. Türkiye’de tüm dünyada olduğu gibi Covid-19’un ekonomik ve sosyal etkilerini azaltmak amacıyla önlemler almaya ve salgınla mücadele etmeye çalışmıştır. Covid-19’un etkilerinin azaltılması amacıyla Türkiye’de yapılan yardımların incelenmesi, sosyal ve ekonomik etkilerinin araştırılması gelecek dönem de meydana gelebilecek benzer felaketlere hazırlı olunması bakımından önemlidir. Bu makalede yardımların nitelikleri ve miktarları kamu kurumu ve özel sektör temsilcilerinden temin edilerek yeterli veya yetersizlik durumları incelenmiş ve değerlendirmeler yapılmıştır. Sonuç olarak Covid-19 salgını sürecinin sağlık personeli ve sağlık kurumlarının yeterliliği nedeniyle kontrollü bir şekilde yönetildiği, aşı uygulamalarının başarılı olduğu, sosyal yardım ve ekonomik yardımların yapıldığı ancak ekonomik yardımların gelişmiş ülkelerin yapmış oldukları yardımlara göre yeterli olmadığı değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Social Aid In Turkey During The Covid-19 Epidemic
2022
Yazar:  
Özet:

The Covid-19 epidemic started in December 2019 in Wuhan, China, and was accepted as an epidemic disease by the World Health Organization in January 2020 and was declared a pandemic on March 11th, 2011. Since the beginning of the epidemic, it has caused enormous social and economic losses, and its impacts are still continuing. Due to Covid-19, approximately 6 million people worldwide and a hundred thousand people in Turkey have died so far. Many solutions have been tried to be produced in the world and in Turkey in order to reduce the social and economic effect of Covid-19, which causes enormous social and economic losses, on societies. Undoubtedly, the economic and social assistance to be provided by the states and other non-governmental organizations during disasters such as Covid-19 is important and necessary in terms of preventing the negativities experienced. Turkey, as the rest of the world, the government has tried to take measures to reduce the economic and social losses of Covid-19 and to fight the epidemic. In order to reduce the effects of Covid-19, it is important to examine the aid provided in Turkey and to investigate its social and economic effects in terms of being prepared for similar disasters that may occur in the future. In this article, by obtaining the amounts and the qualifications of aids provided by the private sector and public institutions whether they are adequate or not has been examined and evaluated. As a result, it has been evaluated that the Covid-19 epidemic process is managed in a controlled manner due to the adequacy of health personnel and health institutions and also vaccine applications are successful; social and economic aids are provided, but the economic aid is not sufficient compared to the aid provided by developed countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










TAM Akademi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

TAM Akademi Dergisi