Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 16
 İndirme 10
DİJİTAL EKONOMİNİN VERGİLENDİRİLMESİNDE YENİ RABITA VE KÂR TAHSİSİ KURALLARI
2022
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Mevcut uluslararası vergi kurallarındaki yetersizlik dijital ekonomide ciddi matrah aşındırma ve kâr kaydırma fırsatlarına neden olduğundan kârların ekonomik faaliyetlerin yapıldığı ve değerin üretildiği yerde vergilendirilmesinin önemi artmıştır. Satışın yapıldığı ve değerin üretildiği ülkelere ilgili kârın tahsisi zorunluluk haline gelmiştir. Ekonominin dijitalleşmesinin meydana getirdiği vergisel sorunlara karşı G20/OECD Kapsayıcı Çerçeve’nin güçlü desteğini de alan iki sütunlu yaklaşımdan birincisi olan Sütun 1, pazar durumunda olan ülkelerin lehine vergilendirme yetkilerinin ne şekilde yeniden tahsis edilebileceğine odaklanarak sorunun kalıcı biçimde çözümü arayışındadır. Sorunun çözüme kavuşturulamamasının ülkeleri tek taraflı olarak önlem almaya sevk ettiği gerçeği, tüm ülkelerce kabul edilebilir bir çözüm adına çabaları artırmaktadır. Bu çalışmada ağırlıklı olarak ilgili OECD belgeleri ve çalışmaları temelinde konuya dair tespit, açıklama ve değerlendirmelerle birlikte beklentiler ortaya koyulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

New Nexus and Profit Allocation Rules In Taxation Of Digital Economy
2022
Yazar:  
Özet:

The importance of taxing profits where economic activities are carried out and value is produced has increased as never before, as the inadequacy of current international tax rules causes serious base erosion and profit shifting opportunities in the digital economy. The distribution of the relevant profit to the countries where the sale is made and the value is produced has become a necessity. Pillar 1 being the first of the two-pillar approach to the taxation problems arising from digital economy with the strong support of the G20/OECD Inclusive Framework is in search of a long term solution to the problem by focusing on how taxation powers can be redistributed in favor of the market countries. The fact that if the problem cannot be resolved this will keep countries taking measures unilaterally, increases the efforts for a solution acceptable to all countries. In this study, determinations, explanations and evaluations along with expectations on the subject are set out on the basis of mainly related OECD documents and studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.787
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute