Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
Fen Eğitimi Alanında Yapılmış Harmanlanmış Öğrenme Çalışmalarına Yönelik Tematik İçerik Analizi
2021
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; 2003-2018 yılları arasında yayımlanmış, fen eğitimi alanında gerçekleştirilen harmanlanmış öğrenme çalışmalarının tematik içerik analizi yöntemiyle incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, ulusal ve uluslar arası veri tabanları taranarak 28 tez ve 35 makale olmak üzere toplamda 63 çalışma tematik içerik analizi yöntemiyle incelenmiştir. Çalışmalar; “amaç”, “yöntem/desen”, “örneklem düzeyi”, “örneklem genişliği”, “harmanlanmış öğrenmenin uygulandığı konu”, “veri toplama aracı”, “veri analiz yöntemi”, “harmanlanmış öğrenmede kullanılan online sistem”, “harmanlanmış öğrenme modeli”, “sonuç” ve “öneri” temaları dikkate alınarak incelenmiştir. Sonuçlar çalışmaların çoğunluğunun harmanlanmış öğrenmenin ilgili bağımlı değişkenlere (başarı, tutum vb) etkisini belirlemek amacıyla yürütüldüğünü ortaya çıkarmıştır. Harmanlanmış öğrenme çalışmalarının örneklem genişliğinin genellikle sınırlı sayıda (N<150) olduğunu, en çok lisans öğrencileriyle yürütüldüğünü, çoğunlukla biyoloji konularında gerçekleştirildiğini ve öğretim yönetim sistemi olarak en çok MOODLE’ın kullanıldığını göstermiştir. Ayrıca çalışmalarda en çok nicel araştırma yöntemlerinin tercih edildiği, veri toplama aracı olarak da en çok başarı/kavram/beceri testleri ile tutum/motivasyon ölçeklerinin kullanıldığı belirlenmiştir. Elde edilen bulgular, çoğu çalışmada harmanlanmış öğrenme ortamının oluşturulmasında kullanılan modelin belirtilmediğini göstermiştir. Gelecekteki araştırmaların daha geniş ve daha küçük yaş grubundaki (ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki) örneklemlerle ve bu öğrencilerin fen bilimleri öğretmenleri ile, biyoloji konularının dışındaki diğer fen alanlarında da yapılması ve bu çalışmaların harmanlanmış öğrenme modellerinin birbirleriyle kıyaslanarak yürütülmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Thematic Content Analysis to Harmonized Learning Studies in Science Education
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the mixed learning work in the field of science education, published between 2003 and 2018, using the thematic content analysis method. For this purpose, the national and international databases were scaned and studied with a total of 63 thematic content analysis methods, including 28 theses and 35 articles. The studies have been studied taking into account the topics of “mass”, “methode/design”, “sample level”, “sample width”, “the subject in which harmonised learning is applied”, “the data collection tool”, “the data analysis method”, “the online system used in harmonised learning”, “the harmonised learning model”, “results” and “recommendations”. The results showed that most of the studies were conducted to determine the impact of mixed learning on the relevant dependent variables (success, attitude, etc.). The sample width of combined learning studies has often been limited (N<150), mostly carried out with undergraduate students, mostly carried out in biology subjects, and mostly used MOODLE as a teaching management system. In addition, the studies have determined that the most quantitative research methods are preferred, and the most successful/coefficient/coefficient tests and attitude/motivation scales are used as a data collection tool. The findings found that the model used in the creation of a mixed learning environment in most studies was not specified. It is recommended that future research be carried out in the wider and smaller age group (first, secondary and high school level) with samples, and that these students will be carried out in other fields of science other than biology subjects, and that these studies will be carried out by comparing mixed learning models with each other.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.176
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi