User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 3
 Views 82
 Downloands 20
KKTC’de Genel Ve Mesleki Liselerde Görev Yapan Öğretmenlerin Ölçme Değerlendirme Uygulamalarına Yönelik Yeterlik Algılarının İncelenmesi
2017
Journal:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan genel ve meslek lisesi öğretmenlerinin ölçme ve değerlendirme uygulamalarına yönelik yeterlik algılarının incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma verileri Sever (2012) tarafından geliştirilen Ölçme Değerlendirme Uygulamalarına Yönelik Yeterlik Algısı Ölçeği ile bilgi formu ile toplanmış, uygulanabilmesi için DFA yapılmış olup kabul edilebilir fit değerleri görülmüştür. Araştırma sonunda ölçme değerlendirme sürecinin planlanma aşaması ve değerlendirme anlayışının diğer boyutlara göre öğretmenlerin kendilerini daha yeterli algıladıkları, ölçek bütününde ise yeterli düzeyde algıladıkları gözlenmiştir. Cinsiyet değişkenine göre sadece “Sürecin Gözden Geçirilmesi” alt boyutunda kadın öğretmenlerin kendilerini daha yeterli algıladıklarını bulunmuştur. Ölçme ve değerlendirme dersi alıp almama durumu, hizmet içi eğitim alıp almama durumu ve mezun oldukları yükseköğretim programı değişkenlerine göre, öğretmenlerin verdiği cevaplar doğrultusunda anlamlı bir farklılık bulunamamıştır. Öğretmenlerin mesleki kıdemlerinin, haftalık ders yükünün ve şu an çalıştıkları okuldaki öğretmen sayılarının ölçeği yordadığı tespit edilmiştir.

Keywords:

null
2017
Author:  
0
2017
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan genel ve meslek lisesi öğretmenlerinin ölçme ve değerlendirme uygulamalarına yönelik yeterlik algılarının incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma verileri Sever (2012) tarafından geliştirilen Ölçme Değerlendirme Uygulamalarına Yönelik Yeterlik Algısı Ölçeği ile bilgi formu ile toplanmış, uygulanabilmesi için DFA yapılmış olup kabul edilebilir fit değerleri görülmüştür. Araştırma sonunda; ölçme değerlendirme sürecinin planlanma aşaması ve değerlendirme anlayışının diğer boyutlara göre öğretmenlerin kendilerini daha yeterli algıladıkları, ölçek bütününde ise yeterli düzeyde algıladıkları gözlenmiştir. Cinsiyet değişkenine göre sadece “Sürecin Gözden Geçirilmesi” alt boyutunda kadın öğretmenlerin kendilerini daha yeterli algıladıklarını bulunmuştur. Ölçme ve değerlendirme dersi alıp almama durumu, hizmet içi eğitim alıp almama durumu ve mezun oldukları yükseköğretim programı değişkenlerine göre, öğretmenlerin verdiği cevaplar doğrultusunda anlamlı bir farklılık bulunamamıştır. Öğretmenlerin mesleki kıdemlerinin, haftalık ders yükünün ve şu an çalıştıkları okuldaki öğretmen sayılarının ölçeği yordadığı tespit edilmiştir.

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.229
Cite : 10.469
Quarter
Basic Field of Educational Sciences
Q1
55/239

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi