Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Sukuk Türlerinin İkincil Piyasalarda İşlem Görebilmesi ve Borç Satışı Yasağına Göre Analizi
2023
Dergi:  
ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Faizsiz finans kuruluşlarının likidite yönetimlerinde önemli bir rol oynayan sukuk türlerinin ikincil piyasada işlem görebilme kabiliyeti bu kuruluşlar için hayati önem taşımaktadır. Sukuk sertifikalarının ikincil piyasalarda işlem görebilmesi için sukukun borca dayalı değil varlığa dayalı olarak ihraç edilmiş olması gerekir. İslami Finans Kuruluşları için Muhasebe ve Denetim Kurumu (AAOIFI), sukuk hakkında bir standart yayınlamış olup, bu standardın açıkça anlaşılması, sukuk ihraç eden ve likidite yönetiminde kullanan faizsiz finansal kurumlar için oldukça önemlidir. Bunun nedeni, borç satışının fıkhen yasak olması nedeniyle bu finansal kuruluşların bazı sukuk sertifikalarını ikincil piyasada alıp satmamaları ve likidite yönetiminde kullanmamaları gerekliliğidir. Makalenin yazılma amacı çeşitli ülkelerin devlet kurumlarının ihraç ettikleri sukuk türlerini araştırarak, bu sukuk türlerinin AAOIFI sukuk standardına ve borç satışı (bay’al-dayn) yasağına göre ikincil piyasada alınıp satılmaya uygun olup olmadıklarını tespit etmektir. Makalede bu sukuk türlerinden bazılarının fıkhi açıdan ikincil piyasaya uygun olmadıkları halde likidite yönetimi amacıyla piyasaya sürüldükleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Sukuk Types According To The Prohibition On Trading In Secondary Markets and Sale Of Debt
2023
Yazar:  
Özet:

The ability of sukuk types, which play an important role in the liquidity management of interest-free financial institutions, to be traded in the secondary market is of vital importance for these institutions. In order for sukuk certificates to be traded in secondary markets, the sukuk must be issued as asset-based, not debt-based. The Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) has published a standard on sukuk, and a clear understanding of this standard is very important for interest-free financial institutions that issue sukuk and use it in liquidity management. This is because these financial institutions should not trade some sukuk certificates in the secondary market and use them in liquidity management, as the sale of debt is prohibited by law. The purpose of this article is to investigate the types of sukuk issued by the state institutions of various countries and to determine whether these sukuk types are suitable for trading in the secondary market according to the AAOIFI sukuk standard and the prohibition of debt sale (bay'al-dayn). In the article, it was determined that some of these sukuk types were introduced to the market for liquidity management purposes even though they are not suitable for the secondary market in terms of fiqh.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 212
Atıf : 397
2023 Impact/Etki : 0.068
ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi