Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Laboratuvar Ölçekli Bir Mikrobiyal Yakıt Hücresinde Sentetik Atıksudan Elektrik Üretimi
2011
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, tüm dünyada ve ülkemizde hızla gelişen teknoloji ile birlikte artan enerji ihtiyacı, son yıllarda doğal enerji kaynaklarının hızla tüketilmesine neden olmuş ve bu sorun, bilim dünyasında yapılan çalışmaları alternatif enerji kaynakları arayışına yönlendirmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de Mikrobiyal Yakıt Hücre'leridir (MYH). MYH, organik atıklardaki kimyasal enerjiyi mikroorganizmalar yardımı ile direk olarak elektrik enerjisine dönüştürebilen sistemlerdir. MYH'ler, elektrokimyasal reaksiyonların gerçekleştiği bir anot ve bir katot bölmesiyle genellikle bir membrandan oluşur. Anot bölmesindeki elektrota bağlı olarak büyüyen mikroorganizmalar, atıksudaki organikleri hidrojen iyonuna ve elektronlara dönüştürürler. Bu çalışmada, laboratuar ortamında farklı derişimlerde Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) değerlerinde hazırlanan sentetik atıksu kullanılmış, laboratuar ölçekli ve iki bölmeli kübik-MYH (KMYH) reaktöründe organik madde giderimi ile birlikte, elektrik enerjisi üretme çalışmaları yapılmıştır. Glikozun elektron verici olarak kullanıldığı çalışmada, KMYH reaktörde üretilen voltaj ve güç yoğunluğu değerleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Electrical production from synthetic waste in a microbial fuel cell at laboratory scale
2011
Yazar:  
Özet:

Today, along with the rapidly developing technology throughout the world and in our country, increasing energy demand has led to the rapid consumption of natural energy resources in recent years, and this problem has led the research in the world of science to the search for alternative energy sources. One of these alternative energy sources is the microbial fuel cells (MYH). MYH is a system that can convert chemical energy in organic waste directly into electric energy with the help of microorganisms. MYHs are usually made up of a membrane with an anot and a catot division in which electrochemical reactions occur. The microorganisms that grow depending on the electroth in the anot division transform the organics in the waste into hydrogen ions and electrons. In this study, synthetic waste prepared in the chemical oxygen need (COI) values in different leather environments in the laboratory environment, laboratory scale and two-divided cubic-MYH (KMYH) reactor with organic substance discharge, electricity production work was carried out. In the study where glucose was used as an electron dealer, the voltage and power intensity values produced in the KMYH reactor were determined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.367
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi