Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 14
 İndirme 5
Ahşap Boy Birleştirmelerde Farklı Bağlantı Tekniklerinin Çekme Mukavemetlerinin Karşılaştırılması
2012
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, farklı ağaç malzemelerden, farklı bağlantı teknikleri uygulanarak hazırlanmış boy birleştirmelerin çekme mukavemetleri karşılaştırılmıştır. Deney örnekleri, Doğu kayını (Fagus orientalis L.), sarıçam (Pinus sylvestris L.), meşe (Quercus borealis L.), kestane (Castanea sativa Mill) ve ceviz (Juglans regia L.) odunlarından hazırlanmıştır. Bağlantı tekniği olarak; tutkallı birleştirmelerden zıvanalı ve kavelalı birleştirme, tutkalsız birleştirmelerden de vidalı, minifiksli ve maksifiksli birleştirmeler seçilmiştir. Tutkallı birleştirmelerde yapıştırıcı olarak polivinilasetat (PVAc) ve poliüretan (Pu) tutkalları kullanılmıştır. 5 ağaç türü, 6 bağlantı tekniği ve her örnekten 10 adet olmak üzere toplam 300 deney örneği hazırlanmış ve statik yük altında boyuna çekme deneyine tabi tutulmuştur. Deneyler sonucunda, en yüksek çekme mukavemeti cevizde, en düşük çekme mukavemeti ise kayın ve kestanede elde edilmiştir. Bağlantı tekniklerinden en iyi sonucu zıvanalı birleştirme verirken, en düşük sonuçlar maksifiks ve minifiksli birleştirmelerde elde edilmiştir. Tutkallı birleştirmelerde, Pu tutkalı, PVAc tutkalına göre, zıvanalı birleştirme de kavelalı birleştirmeye göre daha yüksek değerler vermiştir

Anahtar Kelimeler:

Comparing the drawing strengths of different connectivity techniques in wood size combinations
2012
Yazar:  
Özet:

In this study, the drawing strengths of the size combinations prepared by applying different connection techniques from different wood materials were compared. Examples of the experiment were made from the east grain (Fagus orientalis L.), grain (Pinus sylvestris L.), mountain (Quercus borealis L.), castane (Castanea sativa Mill) and corn (Juglans regia L.) trees. As a connection technique; from passionate combinations, the swing and caval combinations, and from passionate combinations, the sling, mini-fixed and max-fixed combinations are selected. Polyvinilacetate (PVAc) and polyurethane (Pu) are used as adhesive in coated compounds. A total of 300 trial samples, including 5 trees, 6 connectivity techniques and 10 of each sample, were prepared and tested under static load. As a result of the experiments, the highest pull strength was obtained in the corn and the lowest pull strength was obtained in the curve and castle. The best outcome from the connection techniques is given to the fluid combination, while the lowest results are obtained in the maximum and mini-fix combinations. In conjunctive combinations, the Pu conjunctive, according to the PVAc conjunctive, the conjunctive combination also gave higher values than the conjunctive combination.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.481
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi