Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Akkaraman Koyunların Yetiştirici Şartlarındaki Döl Verimleri, Canlı Ağırlıkları ve Bazı Vücut Ölçüleri
2016
Dergi:  
Hayvansal Üretim
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Akkaraman koyunların yetiştirici şartlarındaki bazı döl verimleri, canlı ağırlıkları (CA) ve vücut ölçülerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma Konya İli Karatay ilçesine bağlı 2 köyde (Karakaya ve Divanlar) ıslah çalışması yürütülen 16 işletmede yürütülmüştür. Araştırmada koyunların (n=24663) 2010–2013 yılları arasındaki döl verimleri ile koç (n=462) ve koyunların (n=24925) 2007–2013 yılları arasındaki sıfat dönemi öncesi CA’larına ait veriler kullanılmıştır. Ayrıca, 2010 yılında 10 işletmedeki 600 baş koyunun da bazı vücut ölçüleri belirlenmiştir. Akkaraman koyunların doğum ve ikiz doğum oranları yıllar itibarıyla önemli seviyede (P<0.05) farklı bulunmuştur. Koyunların doğum oranı, ikiz doğum oranı, koçaltı koyun başına doğan kuzu sayısı (KKDK) ve doğuran koyun başına doğan kuzu sayısı (DKDK) genel olarak sırasıyla %92.1, %21.0, 1.11 ve 1.21 olarak tespit edilmiştir. Koyunlarda CA bakımından hem yıllar hem de yaşlar arasında önemli seviyede (P<0.01) farklılıklar bulunmuştur. Koyun ve koçların ortalama CA’ları sırasıyla 58.0 ve 87.9 kg olarak tespit edilmiştir. Koyun ve koçların CA’ları 3.5 yaşa kadar önemli seviyede (P<0.01) artmıştır. Koyunların cidago yüksekliği, göğüs genişliği, göğüs derinliği, göğüs çevresi ve vücut uzunluğu genel ortalamaları sırasıyla 66.8, 18.4, 31.4, 95.5 ve 64.0 cm olarak bulunmuştur. Bu çalışmanın sonucuna göre, Konya ilinde halk elinde yetiştirilen ve ıslah çalışması yürütülen sürülerdeki Akkaraman koyunların döl verimleri, CA’ları ve vücut ölçülerinin tatmin edici seviyede olduğu ve tespit edilen değerlerin de önceki yapılan çalışmalarda bildirilen değerlerden de genellikle daha yüksek olduğu söylenebilir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Hayvansal Üretim

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 2.331
Hayvansal Üretim