Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Researchs on the control of leaf spot [Blumeriella jaapii (Rehm) Von Arx.] on sweet and sour cheery trees in the Black Sea Region.
1996
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Yaprak Lekesi hastalığı bazı yıllar vişne ve kiraz ağaçlarında şiddetli zararlar meydana getirmesine rağmen kapama bahçelerde özellikle vişne ağaçlarında her yıl zarar meydana getirebilir. Denemeler 1991, 1992 ve 1993 yıllarında Çarşamba Çınarlık Köyünde Enstitünün deneme bahçesinde yürütülmüştür. Çalışmalar Kütahya çeşidi vişne üzerinde yapılmıştır. Yaprak ıslaklık süresinin tespitinde Lufft marka kaydedici kullanılmıştır. Fenolojik-biyolojik dönem ve ilacın etki süresine göre yapılan programda ilaçlamalara taç yapraklarının %80-90'nın döküldüğü zaman başlanmış ve 1991, 1992 ve 1993 yıllarında sırasıyla beş, yedi ve yedi adet ilaçlama yapılmıştır. Hafif enfeksiyon şartlarına göre yıllar itibariyle sırasıyla dört, altı, yedi, adet ve orta enfeksiyonlara göre ise yine sırasıyla dört, beş ve yedi ilaçlama yapılmıştır. Fenolojik-biyolojik dönem ve ilacın etki süresine göre yapılan ilaçlamalardan ilk sayımlarda birinci, ikinci, üçüncü yıl sırasıyla %95.6, 99.1, ve 98.4'lük bir etki elde edilirken hafif enfeksiyonlara göre sırasıyla % 95.9, 98.4 ve 94.1 oranında etki elde edilmiştir. Orta enfeksiyonlara göre ise % 94.3, 97.6 ve 95.6 oranında etki görülmüştür. 1993'te yapılan “Agro-Captan+Benlateâ€? karışık ilaçlamaların-dan %98.3'lük bir etki elde edilmiştir. Her üç yıl fenolojik-biyolojik dönem ve ilacın etki süreleri ve enfeksiyon periyotlarına göre yapılan ilaçlamalardan birinci yani esas olan sayımlardan iyi netice alınmıştır. İkinci ve üçüncü sayım neticelerinden anlaşıldığı gibi haziran ayı sonuna kadar hastalıkla iyi mücadele yapılırsa temmuz ayı veya hasattan sonra ilaçlama yapmaya gerek yoktur. Çünkü hala yapraklar ağaçtadır ve dökülme azdır. Ancak haziran ayı sonlarında ilaçlama yapılan ağaçlarda hastalık fazla ise (yak-laşık %10) temmuz ayında hasattan sonra bir-iki ilave ilaçlama daha yapılabilir. Vişnelerde % 80-90 taç yaprağı dökümünden başlanarak haziran sonlarına kadar yapılan beş-altı ilaçlama ile hastalığın kontrol edilebileceği kanısına varılmıştır. Öncelikle bu programın uygulamaya konulması uygun görülmüştür. Enfeksiyon periyoduna göre yapılan ilaçlamalardan da iyi sonuç alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 955
Bitki Koruma Bülteni