Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
Pediatrik hastalarda intrakranial araknoid kistlerin MR Bulguları
2020
Dergi:  
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ: Bu çalışmanın amacı çocuk hastalarda intrakraniyal araknoid kistlerin lokalizasyonunu, cinsiyet dağılımını ve semptomlarını araştırmak ve orta kranial fossa kistlerini Galassi tipine göre retrospektif olarak sınıflandırmaktır. GEREÇ VE YÖNTEMLER: Ocak 2017 - Ekim 2018 tarihleri ​​arasında yapılan beyin manyetik rezonans görüntüleme tetkikinde intrakranial araknoid kist tespit edilen ortalama yaşı 7 olan toplam 193 hasta (65 kız, 128 erkek) retrospektif olarak değerlendirildi. 193 hastada toplam 209 kist saptandı. 20 hastada birden fazla lokalizasyonda kist vardı. BULGULAR: Lezyonların lokalizasyonları orta kranial fossa (n=109), posterior fossa (n = 59), frontal ve paryetal konveksite (n = 16), pontocerebellar (n = 14), intraventriküler (n = 7), sylvian fissürü (n = 5), kuadrigeminal sistern (n = 4).  109 orta kranial fossa kistinin Galassi tiplendirmesinde tip 1 (n = 81), tip 2 (n = 19) ve tip 3 (n = 9). Baş ağrısı ve nöbet en sık tanımladığımız semptomlardır. Tüm Galassi tip III kistleri (9 hasta) orta hat şiftine, 6 intraventriküler kist hidrosefaliye sebep olmuştur. TARTIŞMA:  İntrakraniyal araknoid kistler boyutları büyük değilse asemptomatik, nonneoplastik, benign, eksatraaksiyel gelişimsel anomalilerdir. En sık görülen semptomlar baş ağrısı ve nöbettir. Çoğu zaman masum bir süreç gibi gözükse de hidrosefali ve şift, büyük boyutlu ve orta hat kistlerinde oluşabilecek ciddi bir sorundur. Beyin MRG, lokalizasyon, boyut ve ilişkili beyin anomalileri veya lezyonların tespiti, uzun süreli takip için güvenilir bir görüntüleme yöntemidir.

Anahtar Kelimeler:

Pediatrik hastalarda intrakranial araknoid kistlerin MR Bulguları
2020
Yazar:  
Özet:

Introduction: The aim of this study is to investigate the localization, gender distribution and symptoms of intrakranial araknoid cysts in children, and to classify the cysts of the central crane fossa retrospective according to the Galassi type. WORK AND METHODS: In the brain magnetic resonance imaging examination conducted between January 2017 and October 2018, the average age of 193 patients (65 girls, 128 men) with intrakranial araknoid cysts was identified as retrospective. In 193 patients, a total of 209 cysts were detected. In 20 patients there were cysts in more than one location. Localizations of lesions: central cranial fossa (n=109), posterior fossa (n=59), frontal and paryetal convexity (n=16), pointcerebellar (n=14), intraventricular (n=7), sylvian fissure (n=5), quadrigeminal sistern (n=4).  109 in the Galassy typing of the central cystic fossa; type 1 (n = 81), type 2 (n = 19) and type 3 (n = 9). Headaches and symptoms are the symptoms we define. All of the Galassi type III cysts (9 patients) have caused middle-line swelling, 6 intraventricular cyst hydrosphaly. If the sizes of the intracranial araknoid cysts are not large, they are asymptomatic, nonneoplastic, benign, extractional developmental anomalies. The most common symptoms are headaches and ulcers. Although it often looks like an innocent process, hydrosphaly and swelling are a serious problem that can occur in large and medium line cysts. Brain MRG, localization, size and the detection of associated brain anomalies or injury is a reliable method of imaging for long-term tracking.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.066
Atıf : 889
2023 Impact/Etki : 0.012
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi