Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
TÜRKİYE’DE KESME ÇİÇEK ÜRETİM VE İHRACAT YAPISI
2005
Dergi:  
Mediterranean Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Kesme çiçek yetiştiriciliği, dünyada yeni olmasına karşın sürekli büyüyen bir faaliyettir. Dünya kesme çiçek üretim ve ihracatında Hollanda ve Kolombiya en önemli ülkeler olup dünya pazarının yarısından fazlasına sahiptir. Türkiye’de ise kesme çiçek üretimi ve ihracatı henüz gelişme aşamasındadır. Özellikle Antalya ili Türkiye kesme çiçek ihracatının önemli bir bölümünü gerçekleştirmektedir. Karanfil en fazla ihraç edilen kesme çiçek türüdür. Türk kesme çiçeğinin temel pazarı İngiltere’dir. Son yıllarda kuzey ülkeleri ile birlikte pazar genişlemeye başlamıştır. Türkiye’de doğrudan kesme çiçek üretiminin geliştirilmesine yönelik bir destekleme programı uygulanmamaktadır. Ancak 2001 yılından sonra uygulanmaya başlayan ihracata yönelik devlet yardımları ile tarım ürünleri ihracatına da destek sağlanmış ve bu kapsamda kesme çiçek ihraç eden firmalar ve üreticiler de bu teşvik amaçlı uygulamadan yararlanmaya başlamıştır. Çalışmada, dünyadaki gelişmeler ışığında Türkiye’nin kesme çiçek üretimi ve ticareti ile izlenen politikalar ve sözleşmeli yetiştiricilik modeli incelenmiştir. Araştırma kapsamındaki firmalar, “tarımsal ürünlere yönelik ihracat iadesi yardımları” kapsamında üreticilerle sözleşmeli yetiştiricilik yapmaktadırlar. İade kapsamında sözleşmeli yetiştiricilik yapan kesme çiçek üreticilerinin %85.3’ü ihracatçı firmalar ile yaptıkları yazılı sözleşmeden memnun olduklarını belirtmişlerdir. Ayrıca firmalar, üreticilerin de ihracata yönelik devlet yardımlarından yararlandırılmasının üretimi teşvik edeceği ve kaliteli ürün elde edilmesine de katkı sağlayacağı düşüncesindedirler. Bu duruma göre sözleşmeli yetiştiricilik modeli ve ihracat iade yardımlarının sektörün gelişmesine olumlu katkı yaptığı söylenebilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mediterranean Agricultural Sciences

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 724
Atıf : 4.349
Mediterranean Agricultural Sciences