Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 92
 İndirme 29
TÜRKİYE’DE SINIR TİCARETİ VE BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİLERİ
2017
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Dünya ticaretinde neo-liberal politikaların yaygın olarak kullanılması ülkeler ve bölgeler arasındaki ekonomik-sosyal sınırların ortadan kaldırılarak ülkelerarası entegrasyonların oluşmasına sebep olmuştur. Dünya ticaretinde bu hızlı değişim ülkelerin ekonomik, sosyal ve politik uygulamalarında değişikliğe gitmesine yol açarak yeni uygulamaların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Dış ticaretin serbestleştirilerek neo-liberal politikalara uyum sağlanması amacıyla ülkemize sınırı bulunan seçilmiş ülkeler ile bölgesel ticaretin hızlandırılması hedeflenmiş olup ülkemize sınırı bulanan ülkelerle ekonomik işbirliği ve tercihli ticaret anlaşmaları yoluna gidilmiştir. Bu amaçla 79 sınır kapımızda bölgesel ekonomiyi geliştirmek, bölge insanı için gerekli temel gereksinimlerin karşılanması, sınır illerle ticaretin canlandırılarak bölge insanının refah seviyesini yükseltmek amacı ile sınır ticareti uygulamaya konulmuştur. Bu çalışmanın amacı, ülkemizde 1978 yılında yürürlüğe giren ekonomik işbirliği ve tercihli ticaret anlaşmaları sonrası ortaya çıkan sınır ticaretlerinin gelişimi, içsel ve dışsal etkileri, bölge ekonomilerle etkileşimi ile bölgesel kalkınma üzerindeki etkilerinin incelenmesidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.663
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)