Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 20
ÖĞRENME SÜRECİNDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMININ DEĞERLENDİRİLMESİ: LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ
2017
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin çok hızlı ilerlediği günümüzde eğitim sürecinin de bundan etkilenmesi kaçınılmazdır. Öğrenme sürecinin verimliliğini önemli ölçüde etkileyebilecek olan öğretim teknolojilerinin kullanımı, öğrenciler açısından da öğrenmeyi belirleyici bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu araştırmanın amacı; öğrenme sürecinde öğrencilerin öğrenme teknolojileri kullanımına ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesidir. Araştırma betimsel modelde yapılmıştır ve nitel araştırma özelliği taşımaktadır. Araştırmanın çalışma grubunu İzmir ilinde farklı Anadolu liselerinde eğitim gören toplam 40 (20 kız, 20 erkek) öğrenci oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından düzenlenen görüşme formu kullanılmıştır. Form A ve B olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda katılımcıların demografik özelliklerine ilişkin bilgiler toplanmıştır. İkinci kısımda ise derse hazırlık, ders süreci, ders sonrası çalışmalar ve sınav hazırlığı olmak üzere dört alanda öğretmenlerinin ve kendilerinin öğretim teknolojileri kullanımları öğrenciler tarafından değerlendirilmiştir. Sonuçlara bakıldığında, öğrencilerin özellikle cep telefonu kullanımının ders notu gönderme, tahtada yazılanları aktarma, soru ve çözüm gönderme amaçlı olarak çok yoğun kullanıldığı (%100), öğretmenlerin kitap ve yazılı materyal (%75), bellek ve kitap cd’leri (%78) kullandıkları değerlendirmeler arasında görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.690
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)