Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 59
 İndirme 23
AHLAKİ YARGI TESTİ KULLANILARAK YAPILAN LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALARIN ÇEŞİTLİ DEĞİŞKENLER AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Zihin temelli ahlak gelişim kuramlarında, ahlaki yargıyı ölçmek için kullanılan en yaygın iki test James R. Rest tarafından geliştirilen DIT (Defining Issues Test) ve George Lind tarafından geliştirilen MUT (Moralisches Urteil Test) testidir. Bu testler kullanılarak dünya çapında çokça araştırma yapılmış; ülkemizde de yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli çalışmalarda kullanılmıştır. Bu araştırmalarda cinsiyet, yaş, sosyo-ekonomik durum, yaşanılan çevre, anne-baba eğitim durumu gibi kriterler bağımsız değişken olarak kullanılmış ve bu değişkenlerin ahlaki yargı ile ilişkisi incelenmiştir. Biz de çalışmamızda ülkemizde DIT ve MUT ölçeği kullanılarak yapılan 12 lisansüstü tez çalışmasının bulgularından hareketle, söz konusu değişkenlerden hangisinin ahlaki yargı üzerinde etkisinin daha fazla olduğunu tespit etmek amacındayız. Araştırma, amacın, önemin, sınırlılıkların ve yöntemin açıklandığı giriş bölümü; ahlaki yargı ve ahlaki gelişim kavramlarının ele alındığı ve incelenecek olan lisansüstü çalışmaların tanıtıldığı kavramsal çerçeve bölümü; bu çalışmaların bağımsız değişkenlerinin ahlaki yargı ile ilişkisinin incelendiği bulgular ve yorum bölümü olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. En son kısımda ise araştırma bulgularının özetlendiği ve bir takım önerilere yer verildiği sonuç ve öneriler bölümü bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.576
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)