Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 1
TÜRKİYE MOBİL TELEKOMÜNİKASYON PİYASASININ ANALİZİ VE MOBİL NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ DÜZENLEMESİNİN ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Mobil telekomünikasyon piyasası dendiğinde akla gelen GSM mobil teknoloji Türkiye’de 23 Şubat 1994 tarihinde hizmete girmiştir. Türkiye Mobil Telekomünikasyon Piyasası 1994-2001 yılları arasında iki operatörlü, 2001-2004 yılları arasında dört operatörlü ve 2004’den sonrada şimdiki isimleriyle Turkcell, Vodafone ve TT Mobil olmak üzere üç operatörlü olarak yapılanmıştır. Türkiye Mobil Telekomünikasyon Piyasası’nın düzenleyici kurumu BTK 2008 yılında abonelerin mobil numarasını belli kurallar dahilinde istediği firmaya yada servise taşıyabildiği mobil numara taşınabilirliği düzenlemesini hayata geçirmiştir. Telefon numaralarının işletmeci mülkiyetinden çıkarılarak tüketici mülkiyetine verilmesi anlamına gelen bu uygulama ile temel olarak değiştirme maliyetlerini azaltarak daha rekabetçi piyasa hedeflenmiştir. Bu çalışmada Türkiye Mobil Telekomünikasyon Piyasası ele alınarak analiz edilmiş ve mobil numara taşınabilirliği düzenlemesinin etkileri ekonometrik olmayan yöntemlerle değerlendirilmiştir. 2017 yılının sonuna gelindiğinde yaklaşık 80 milyon mobil abonenin olduğu piyasada toplam 112 milyon numara taşıma işlemi gerçekleşmiştir. Taşınan numara sayısının çokluğu, abone kayıp oranlarının yükselişi ve piyasa yoğunlaşmasının azda olsa düşüşü mobil numara taşınabilirliğinin olumlu etkileri olarak tespit edilmiştir. Artan faturalı abone ve şebeke dışı görüşme oranları ise mobil numara taşınabilirliğine karşı geliştirilen stratejilerin başarısı olarak değerlendirilmiştir. Sonuç olarak olumlu gelişmelerin etkisi sınırlı kalmış ve piyasanın rekabetçi seviyelerden uzak şekilde yapılanmasına devam ettiği ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.690
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)