Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 155
 İndirme 43
Soğuk Savaş Sonrası Küreselleşme Sürecinde El Kaide
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Soğuk Savaşın 1990’da sona ermesinin ardından uluslararası sistemde ABD tek başat güç olarak kaldı. Onu dengeleyici ikinci bir süper güç bulunmuyordu. Mevcut sistem 90’lı yıllar boyunca istikrarsız bir geçiş dönemi yaşamaktaydı. Bu dönemde Tarihin Sonu ve Medeniyetler çatışması gibi çalışmalar dünyada sanki Batı-Doğu ya da Hıristiyan-İslam çatışması olduğu algısına neden oldu. Balkanlarda yaşanan kanlı çatışma ve katliamlar, birinci Körfez savaşı, Filistin’de İsrail yayılmacılığı gibi etmenlerin birleşmesi İslami ülkelerde tepkiye neden oldu. Batılı ülkelerin vaktinde ve zamanında müdahale etmediği algısı yüzlerine sürdükleri makyajın dökülmesini sağladı. Batılı büyük şirketlerin birçok İslam ve Doğu ülkesinin kaynaklarını sömürüp Batı’ya taşıması yine bu ülkelerde ki sosyal, siyasal, ekonomik, sağlık gibi birçok konunun sorumlusu olarak Batı değerlerinin görülmesi Müslümanların içerisinde bazı grupların radikalleşmesine neden olmuştur. Küreselleşme sürecinin de etkisiyle bu süreç daha da hızlanmış ve reaksiyona neden olmuştur. Küreselleşme sürecinin ne gibi yenilikler getirdiğini ve bu yeniliklerin uluslar arası topluma ne gibi etki ettiği ve toplumsal yapıların nasıl karşılık verdiğini inceledik. Yine kürselleşme süreci ile birlikte terörün nasıl bir boyuta taşındığı, radikal İslami gruplar ve el kaide özelinde incelenmiştir. Kürselleşme sürecinin her ne kadar terörün ana kaynağı olmasa da bu dönemde yaşanan teröre katalizör etki yaptığı ve terörün taraftar bulması ve iletişim olanaklarının genişlemesi ile birlikte global ölçekte yayıldığı ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Al-Qaeda after the Cold War
2019
Yazar:  
Özet:

After the end of the Cold War in 1990, the United States remained the only main power in the international system. There was no second superpower that balanced him. The current system lived in an unstable transition period over the 1990s. Studies such as the End of History and the Conflict of Civilizations in this period led to the perception that the world is like a West-Eastern or Christian-Islam conflict. The bloody conflicts and massacres in the Balkans, the unification of factors such as the First Gulf War, the spread of Israel in Palestine have caused reactions in the Islamic countries. The perception that the Western countries did not interfere in time and time made the makeup they wiped out on their faces. The fact that Western major companies exploit the resources of many Islamic and Eastern countries and transport it to the West again in these countries that the view of Western values as responsible for many issues such as social, political, economic, health has led to the radicalization of some groups among Muslims. With the influence of the process of globalization, this process has accelerated and caused reaction. We have studied what the process of globalization brings innovations and how these innovations affect the international society and how social structures respond. Again, the process of curcumination has been studied in the radical Islamic groups and al-Qaeda specifically, to what extent the terror has moved to. Although the curriculum process is not the main source of terrorism, it has been revealed that the terrorism in this period has a catalytic effect and that it has spread globally along with the finding of supporters of terrorism and the expansion of communication opportunities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


2019






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.682
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)