Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 60
 İndirme 21
Sovyet Dönemi Öncesi Azerbaycan'da Siyasal Yapı
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Azerbaycan dünyanın eski ve kültürel açıdan zengin tarihe sahip bölgelerinden birisidir. Azerbaycan`ın sahip olduğu eski ve zengin devletçilik geleneği Azerbaycan`ın ağır ve trajik anlarında defalarca kırılsa da, Azerbaycan halkı bu trajedileri atlatabilmiştir. XIX. yüzyılda Çarlık Rusyası ve İran arasında yaşanan savaşlar sonrası Azerbaycan toprakları bu iki devlet arasında bölünmüştür. 1917`den günümüze dek geçen yıllarda Azerbaycan`da Çarlık Rusya yönetimi yıkılmış ve ardınca 3 devlet kurulmuştur. Bunlar sırasıyla Azerbaycan Halk Cumhuriyeti (1918-1920), Azerbaycan SSC (1920-1991) ve Azerbaycan Cumhuriyeti`dir (1991`den günümüze dek). Başka bir ifadeyle Azerbaycan halkı XX. yüzyılın başlangıcından itibaren büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermiş ve bir yüzyıl içerisinde iki kere bağımsızlık kazanmıştır. 1920 yılından itibaren Bolşevik yönetiminin kurulduğu, 1922 yılında ise Sovyetler Birliği ile birleştirilen Azerbaycan, 70 yıl SSCB üyesi bir devlet olarak komünist ideolojinin etkisi altında yaşamıştır. Bu dönem çoğu zaman Bolşevik işgali olarak nitelendirilmektedir. Azerbaycan’ın bugünkü siyasal ve toplumsal yapısını anlayabilmek için Sovyetler Birliği döneminin; Sovyetler Birliği’nin yol açtığı değişimi kavrayabilmek için ise işgal öncesi dönemin incelenmesi gerekmektedir. Bu çalışmada, Azerbaycan`da Sovyet dönemi öncesi tarihsel ve siyasal yapı ortaya konulmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Sovyet Dönemi Öncesi Azerbaycan'da Siyasal Yapı
2019
Yazar:  
Özet:

Azerbaijan is one of the regions of the world with an ancient and cultural history. Although the ancient and wealthy tradition of Azerbaijan’s stateism has been repeatedly broken in the heavy and tragic moments of Azerbaijan, the people of Azerbaijan have been able to overcome these tragedies. The XIX. After the war between Tsarish Russia and Iran in the century, the territory of Azerbaijan was divided between the two states. In the years from 1917 to today, the Tsarish Russian government was destroyed in Azerbaijan and three states were established. These are respectively the People's Republic of Azerbaijan (1918-1920), the Azerbaijani Soviet Union (1920-1991) and the Republic of Azerbaijan (from 1991 to the present day). In other words, the Azerbaijani people XX. Since the beginning of the century, it has been a great struggle for independence and has won independence twice in a century. Since the establishment of the Bolshevik government in 1920 and the unification of the Soviet Union in 1922, Azerbaijan has lived 70 years under the influence of the communist ideology as a member of the Soviet Union. This period is often referred to as the Bolshevik occupation. To understand the current political and social structure of Azerbaijan, the Soviet period must be examined; to understand the change that the Soviet Union has led to, the pre-occupation period must be examined. In this study, we will try to reveal the historical and political structure of the pre-Soviet era in Azerbaijan.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)