Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 99
 İndirme 42
Movie Watching Culture Changing By The New Media And Children
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Yeni medya araçları ve internet teknolojisinin yaygınlaşmaya başladığı 2000’li yıllarla birlikte birçok imkân ve yenilik hayatımıza girmiştir. Bunların başında aktif kullanıcı kitlesiyle karşılıklı etkileşim olanağı ve kitle iletişim araçlarında gözlemlenen çeşitlilik gelmektedir. Kullanıcısını pasif konumdan aktif konuma taşıyan yeni medya teknolojileri, televizyon ve sinema gibi geleneksel medya araçlarında da bir dizi değişim ve dönüşümü beraberinde getirmiştir. Sinema, yeni medya ve internet teknolojilerinin getirdiği imkanlara kolaylıkla adapte olurken değişen film izleme alışkanlıkları özellikle çocuk ve genç kitle için cezbedici olmuştur. Evlerinin konforunda tablet bilgisayar, akıllı cep telefonları ve ücretli-ücretsiz online platformlardan film izleme keyfini yaşayan bu kitle, kimi zaman da gerçek ve sanal ayrımını güçleştiren mesaj bombardımanına maruz bırakılmaktadır. Yeni medya ile değişen film izleme kültürü ve çocuğu konu edinen çalışmada, yeni medya ve internet teknolojileriyle çeşitlenen film izleme yöntemlerinin etkinliğinin tespiti ve çocuğun bu süreçteki konumunun belirlenmesi amaçlanmaktadır. Yeni medya ve sinema etkileşiminde çocuğun konumuna yer veren çalışmanın daha sonraki çalışmalara da yol gösterici olacağı düşünülmektedir. Bu eksende teorik çerçevede yeni medya, teknolojik dönüşüm, çocuk ve sinema etkileşimi ele alınırken betimsel analiz yöntemiyle farklı film izleme yöntemleri görsellerle açıklanmaya çalışılmıştır. Çalışma sonucunda yeni medya ile değişen film izleme kültürünün çocuk hedef kitlesini aktif ve tüketici izleyici olarak konumlandırdığı, akıllı cep telefonu, internet gibi yeni medya araçlarıyla gerçekleşen film izleme yöntemlerinin eski yöntemlerden daha revaçta olduğu, çocukların yeni medya aracı internetin olumlu etkilerinden faydalanma yönünde teşvik edilebileceği, olumsuz etkilerine karşılık ise önlem amaçlı aile koruması, site engelleme gibi farklı uygulamalar eşliğinde kullanılabileceği ve bu konuda ailelerin desteğine ihtiyaç duyulduğu anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.685
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)