Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 117
 İndirme 33
Popülist Zamanların Sürekli Kampanya Sürecinde Anket Siyaseti: Recep Tayyip Erdoğan Örneği
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda sosyal bilimlerde en cezbedici kavramlardan birinin popülizm olduğuna şüphe yoktur. Kavram üzerinde kuramsal, ampirik, yöntembilimsel ve karşılaştırmalı çalışmaların sayısı günden güne artmaktadır. Tartışmalı bir kavram olsa da, yine de popülizm üzerinde uzlaşılan bir husus, iletişim tarzı olarak kurumsal dolayım olmadan doğrudan iletişimi ön plana çıkardığıdır. Lider ile takipçileri arasındaki ilişkiye dair liberal demokrasinin aracı kuruluşlar olarak gördüğü yapıların azalan etkisi sonucunda, liderler kendilerini sıradan halkın sesi olarak sunma noktasında siyasi iletişim açısından anketlere ve kamuoyu yoklamalarına daha çok önem veriyorlar. Popülist zamanlar olarak düşünülen günümüz toplumsal bağlamında, siyaset sürekli bir kampanya olarak kurgulanmakta ve anket ve kamuoyu yoklamaları ise bu tarz bir iletişimin hegemonik bir aracı olarak görünmektedir. Bu çalışma Türkiye örneği bağlamında Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasal süreçlerde anket kullanmasına eğilmektedir. Çalışmada bu tarz bir iletişimin sürekli kampanya olarak kurgulanan günümüz siyaset koşullarına ve Erdoğan’ın artmakta olduğu düşünülen popülist liderlik tarzına ve plebisiter demokrasi anlayışına söylemsel olarak oldukça uygun olduğu ileri sürülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Political survey in the continuous campaign process of the populist times: Recep Tayyip Erdoğan example
2019
Yazar:  
Özet:

There is no doubt that one of the most attractive concepts in social sciences in recent years is populism. The number of theoretical, empirical, methodological and comparative studies on the concept increases from day to day. Although it is a controversial concept, it is still an agreed aspect on populism that it puts the direct communication in the forefront without a corporate reason as a way of communication. As a result of the decreased impact of the structures that the liberal democracy sees as means of organizations on the relationship between the leaders and their followers, the leaders pay more attention to the poll and public disturbances in terms of political communication when presenting themselves as the voice of the ordinary people. In today’s social context, which was considered populist times, politics is established as a continuous campaign, and the survey and public abuse appear as a hegemonic means of this kind of communication. This study tends to use the survey of Recep Tayyip Erdoğan in political processes in the context of the example of Turkey. In the study it is stated that this kind of communication is very appropriate to the current political conditions established as a continuous campaign and to the popularist leadership style that is considered to be increasing by Erdogan and to the conception of plebisite democracy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)